Preskoči na glavni sadržaj

Posljednja Obljetnica - Liane Moriarty

Posljednja Obljetnica - Liane Moriarty

Izdavač: Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Sestre Rose i Connie Doughty, na otoku kojem žive pronalaze malu bebu kojoj su roditelji jednostavno nestali bez traga, donose je kući i nazovu je Enigma i ako mlade sestre se trude da je odgoje jadnu bebu. Njihov pronalazak male bebe postaje misterij jer je ostala na misteriozan način bez roditelja, sve novine u zemlji pišu o tom misterioznom pronalasku bebe, te to sestrama donosi bogatstvo i slavu, pokrenu posao vezan uz taj misterij te postaje otočni događaj na kojeg ljudi nahije da vide bebu.
Ta beba sad stara sedamdeset godina je starica i ima vlastitu djecu, unučad i praunučad, uživa u svojoj slavi kojom je obasipaju posjetitelji otoka. Istinu o sebi je saznala kad je navršila četrdeset godina iako jako ljuta što su joj tajili tako dugo ipak nastavlja s tim živjeti i dalje. Savki član njene obitelji ima svoje probleme, unuka Grace nedavno je rodila i pala u postporođajnu depresiju, druga unuka Veronica još uvijek traži smisao svog života, a unuk Thomas oženjen ali još uvijek pati za Sophijom svojom ljubavi.

Sophie Honeywell, Thomasova bivša cura koju je zavoljela cijela njegova obitelj ipak prekida s njim jer misli da zaslužuje bolje, ali sad se pita dali je pogriješila što je ostavila Thomasa. Žarko želi obitelj zasnovati i roditi djecu, sad ima trideset i devet godina i misli kako nikad neće ostvariti svoj san i postati majka. Vijest da je naslijedila kuću na otoku kojoj ostavlja Thomasova teta Connie ostavlja je bez riječi. U oporuci koju je napisala Connie da nakon njene smrti Sophie nasljeđuje kuću obitelj je malo podijelila doduše samo Veronicu koja se protivi toj odluci tete Connie. Sophie prihvati kuću i seli se na otok na kojem uživa, ali pismo koje joj je ostavila Connie u kojem kaže da ima za nju još jedno iznenađenje i da se nada kako će joj se svidjeti muškarac kojeg je odabrala za nju. Ali Sophie se zaljubljuje u muškarca koji je za nju strogo zabranjen i pokušava se oduprijeti tim osjećajima. Misterij o bebi Enigmi je otkriven i Sophie ostaje bez riječi kad sazna pravu istinu o bebi.

Tko je zapravo misteriozna beba Enigma? Kakva se to tajna krije na otoku? Zašto moraju imati četrdeset godina da im se istina kaže? U koga se to Sophije zaljubljuje? A tko je misteriozan muškarac o kojem je pisala teta Connie? Što će se dogoditi kad misterij bude otkriven? Hoće li Sophie dobiti ono za čim čezne?

TO SVE I JOŠ PUNO TOGA ZANIMLJIVOG MORATE OTKRITI SAMI :)

"Ne treba riješiti svaki misterij. Ne treba otkriti svaku tajnu."

Izuzetno dirljiva i napeta knjiga koja vas ostavlja bez daha svojim misterijama i tajnama koje samo što nisu otkrivene. Roman koji se lako čita i drži vas u neizvjesnosti do samog kraja a šokantno otkriće ostavlja bez riječi. Dirljiva priča koja vas neće ostaviti ravnodušnima i u koju ćete se zaljubiti, mene je oduševila, ja koja je nepopravljivi romantik i uživa u dobrim ljubavnim pričama ova me oborila s nogu i s guštom sam je pročitala, otkrit ću vam jednu tajnu :) opet ću je čitati čim mi se slegnu dojmovi :) Moje tople preporuke za ovu divnu i uzbudljivu priču u kojoj tajne ne ostaju dovijeka čuvane a misterij se otkriva. Zaplovite u misteriozan svijet bebe Enigme i otkrijte što sve skriva ova starica skupa sa svojim skrbnicama Connie i Rose, svaki pojedini član ima vam što ispričati zato uhvatite u ruke ovu divnu i dirljivu priču i nećete požaliti. Ja definitivno nisam :)

Osvrt napisala: Sandra Knežević.
28.Prosinac 2016.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor

    Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor Wattpad story Erin je jako nesigurna djevojka, mila, draga, jako pametna, ali nje sretna, u vezi je s dečkom koji je omalovažava, što joj je srozalo samopouzdanje do samog dna. Uvijek je bila sramežljiva djevojka, više zbog svog izgleda jer je imala nekoliko kilograma viška. Jedina želja joj je otići što dalje od rodnoga kraja, upisati fakultet, i zaboraviti sve što joj se događa. Prilika će joj se ukazati za bijeg kad se prijavi za natječaj sobarice u prestižnom hotelu u New Yorku. Odlazi na razgovor u nadi da će posao dobiti, a vlasnici čim je vide zapošljavaju je odmah, tu počinje njen život daleko od doma, dečka i svega ružnoga što joj se događalo. Dante i Sergei su dva brata, i vlasnici hotela i još nekoliko klubova, bogate ali prokleto zgodne face. A kad Erin dođe na razgovor zapne za oko obojici braće, Sergei je otvoren, i to pokazuje te se upucava Erin bez imalo srama, što njoj paše jer joj to podiže malo samo