Preskoči na glavni sadržaj

Tiho, tiho, Anđele - Becca Fitzpatrick

Tiho, tiho, anđele - Becca Fitzpatrick

U izdanju: ALGORITAM

Coldwater, Maine!
Nora Gray, mada srednjoškolka kojoj život zadaje bolan udarac, smrt njena oca jako je pogodio Noru i još se bori s tugom koja je jača od nje. Živi s majkom na osamljenom imanju koji budi uspomene koje ju vežu uz oca, odlična je učenica, ima najbolju prijateljicu nestašnu i vrckavu Vee s kojom provodi sve vrijeme u školi i poslije škole. Često su zajedno jer Norina majka jako često putuje zbog posla, pa je Nora često sama. U školi upoznaje tajnovitog Patcha zbog kojeg će joj se život okrenuti naglavačke, nije maštala o novoj ljubavi ali nakon što upozna njega zaljubljivanje nije bilo nikad lakše i opasnije, naime Patch krije mnoge mračne tajne, a njegove tamne oči nagovještavaju samo nevolju samo što se Nora svjesna opasnosti duboko u sebi ne može oduprijeti kemiji koja je među njima.

I ako sumnja ipak je privlači taj misteriozni mladić pa s prijateljicom Vee odluči doznati što to skriva i tko je on zapravo, čini joj se kako on zna sve o njoj a ona o njemu apsolutno ništa. No slijed događaja koji zadese Noru i neobjašnjivi susreti natjerat će je da se obrati Patchu za pomoć jer nitko je ne sluša i ne vjeruje. Upada u mnoge nevolja i ima osjećaj da je stalno netko prati što je ledi od straha, ali u opasnosti nije samo ona već i njezina prijateljica Vee koja se sprijatelji s nekim čudnim tipovima, naivna i dobronamjerna Vee ni ne sluti kako je iskorištavaju kako bi došli do Nore. Nora otkriva Patchovu tajnu i više ne zna u što ili kome vjerovati, Patch joj pokušava pomoći iako su njegove namjere na početku bile sasvim drugačije, ali sad mu je Nora sve u njegovom životu i nastoji je pod svaku cijenu zaštititi od svakog zla koje vreba.

I ako se Nora na neki način užasava onoga što je taj tamnooki zgodni mladić ne može se oduprijeti privlačnosti koju osjeća prema njemu, ni njegov život nije bajan uz sve tajne koje čuva i jedino je Nori dopustio da mu se toliko približi jer mu ona znači puno više neko što je svjesna, te je Nora zbog toga u još većoj opasnosti, jer da bi se osvetili Patchu treba im ona žele mu oduzeti ono do čega mu je najviše stalo.

Tko je ustvari Patch? Što želi od Nore? Kakve to tajne krije taj zagonetni mladić? Tko želi nauditi Nori? Zašto? Kako će Nora reagirati na tajnu koju krije Patch? U kakvoj će se opasnosti naći? Koko će to sve završiti?

TO SVE I JOŠ PUNO TOGA ZANIMLJIVOGA MORATE OTKRITI SAMI :)

Ovaj izuzetno zanimljiv ali i jako napet roman koji vas drži u neizvjesnosti do samog kraja, priča o dvoje mladih željnih ljubavi i koji su spremni na sve da se izbore za svoje ciljeve bez obzira na sve. Dvoje klinaca koji će proći mnoga iskušenja da bi došli tamo gdje žele a neće im biti lako postići sve što su zamislili. Ovo je priča koja me oborila s nogu obožavam dozu nadnaravnog i ovakve vrste knjiga koje me oduševe u borbama dobra i zla. Knjiga kojoj se teško oduprijeti jer vas jednostavno vuče u samo sretište događaja i jednostavno se izgubite cijeloj priči koja vas oduševi, a mene je oduševila od samog početka. Napeta do samog kraja uživala sam u okretanju svake stranice koju sam pročitala i jednostavno je nisam mogla ispustiti iz ruku dok nisam otkrila, bilo je jako lijepo zaploviti u svijet mašte i fantazije o otkrivati životne prilike i neprilike glavnih junaka.
Moje tople preporuke za ovu divnu knjigu kojoj nisam mogla odoljeti a vjerujte mi nećete ni vi ako volite ovakvu vrstu romana u kojoj ima nadnaravnih bića i ljubavi za koju se treba boriti. Jedva čekam da zavirim u sljedeći nastavak fantastičnog serijala o Nori i Patchu. Svakako se bacite na čitanje i uplovite u svijet mašte :)

21. Prosinac 2016
Osvrt napisala: Sandra Knežević.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor

    Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor Wattpad story Erin je jako nesigurna djevojka, mila, draga, jako pametna, ali nje sretna, u vezi je s dečkom koji je omalovažava, što joj je srozalo samopouzdanje do samog dna. Uvijek je bila sramežljiva djevojka, više zbog svog izgleda jer je imala nekoliko kilograma viška. Jedina želja joj je otići što dalje od rodnoga kraja, upisati fakultet, i zaboraviti sve što joj se događa. Prilika će joj se ukazati za bijeg kad se prijavi za natječaj sobarice u prestižnom hotelu u New Yorku. Odlazi na razgovor u nadi da će posao dobiti, a vlasnici čim je vide zapošljavaju je odmah, tu počinje njen život daleko od doma, dečka i svega ružnoga što joj se događalo. Dante i Sergei su dva brata, i vlasnici hotela i još nekoliko klubova, bogate ali prokleto zgodne face. A kad Erin dođe na razgovor zapne za oko obojici braće, Sergei je otvoren, i to pokazuje te se upucava Erin bez imalo srama, što njoj paše jer joj to podiže malo samo