Preskoči na glavni sadržaj

Zabranjeno voće - Penelope Ward: Author



Zabranjeno voće - Penelope Ward: Author
U izdanju: Znanje
Greta je mlada djevojka koja živi s majkom i očuhom, otac joj je umro dok je još bila mala, a majka joj se ponovno udala kad je već postala tinejdžerica skoro. Život koji vodi je miran, maturantica je i ima prijatelje u kojima uživa, ali doznaje da će očuhov sin doći živjeti s njima zadnju godinu srednje škole. Bila je spremna prihvatiti ga kao svoga polubrata, ali nije ni sanjala da bi on mogao biti sve ono što nije očekivala. Elec je sve samo ne običan mladić, drzak je i otresit, ali to nije ono što ju je uzdrmalo, taj mladić ju užasno privlači, mladić pun tetovaži i pirsinga, mladić koji je zločesti dečko, ali uvukao joj se pod kožu od samoga početka.
Ni Elec se nije nadao da bi mogao upoznati ženu koja će mu zavrtjeti tlo pod nogama, ali upravo je to učinila njegova polusestra, iako mu stvarno nije u rodu držao se po dalje od djevojke, ali jako je uživao mučiti je. A kako se ona ne da isprovocirati baš, polako joj se divi i počinje ju obožavati, a kako provode sve više vremena zajedno tu se polako razvijaju snažni osjećaji s obije strane. Elec je svjestan da mu je Greta zabranjeno voće, pa kao bi je udaljio dovodi i djevojke kući, ali to ne pomaže da je zaboravi. Ipak se na kraju prepušta osjećajima, i noć uoči njegova nenadana odlaska provode noć zajedno, a u toj noći nije izgubljena samo nevinost djevojke koja mu se sviđa, već je izgubio i svoje srce, jer ju je zavolio više od života. A sad je mora napustiti, i nikad je više ne vidjeti što je slomilo njegovo ionako ranjeno srce, ali i Gretino srce.
Sedam godina kasnije, ponovno se sreću na sahrani Gretina očuha i njegova oca, iako su mislili da su preboljeli jedno drugo to se nikad nije dogodilo, a osjećaji su još snažniji nego onda prije sedam godina. Sad su oboje odrasli i zreliji ljudi, Elec je u ozbiljnoj vezi s prekrasnom djevojkom, a Greta je prekinula zaruke i ponovno je sama, ni ona nije bila spremna na navalu osjećaja kad je on u pitanju, i zna da ga ne može više imati i to je boli više od njegova odlaska prije nekoliko godina. Nije spremna pustiti ga jer je on jedini muškarac kojeg je voljela tada ali i sada. Borba dvoje mladih ljudi upravo kreće.
Tko je ustvari Elec? Zašto dolazi živjeti s ocem? Zašto je tako buntovan? Što mu se dogodilo u njegovom mladom životu? Kakve sve tajne krije? Što mu je hobi? Kakve osjećaje gaje jedno prema drugome? Zašto je mora napustiti sad kad zna da je voli? Što će biti s njima? Kakav će biti ponovni susret nakon puno godina? Što sad osjećaju? Hoće li im sudbina biti naklonjena? Dali im je dala drugu priliku? Mogu li biti zajedno? Što će biti s njima? Kako završava ova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA MORATE OTKRITI SAMI 😉
Moram priznati da su me junaci ove priče totalno oborili s nogu, zaljubila sam se u njih i ovu knjigu od prve stranice. Predivna ljubavna priča dvoje mladih koji su se morala razdvojiti, kad su shvatili da se vole i krenuti svatko svojim putom. Ali očito im se sudbina nasmijala pa ih ponovno spojila, priča uz koju sam se nasmijala, ali i zaplakala nad sudbinom naših junaka. Knjiga koju sam pročitala u jednom dahu, priča koja me totalno obuzela da sam zaboravila sve oko sebe, i imala osjećaj da se nalazim u vrtlogu ove predivne ljubavne priče. Jako emocionalna i predivna priča koju svakako morate pročitati. Moje tople preporuke za ovu uzbudljivu priču koja se doslovno čita u jednom dahu. Uživajte u predivnoj ljubavnoj priči ove divne autorice koja me je osvojila odmah na prvo čitanje, i ova knjiga će se naći ponovno u mojim rukama čim se slegnu emocije.
Osvrt napisala: Sandra Knežević
05.04.2019.
S engleskoga prevela: Silvia Sinković

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor

    Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor Wattpad story Erin je jako nesigurna djevojka, mila, draga, jako pametna, ali nje sretna, u vezi je s dečkom koji je omalovažava, što joj je srozalo samopouzdanje do samog dna. Uvijek je bila sramežljiva djevojka, više zbog svog izgleda jer je imala nekoliko kilograma viška. Jedina želja joj je otići što dalje od rodnoga kraja, upisati fakultet, i zaboraviti sve što joj se događa. Prilika će joj se ukazati za bijeg kad se prijavi za natječaj sobarice u prestižnom hotelu u New Yorku. Odlazi na razgovor u nadi da će posao dobiti, a vlasnici čim je vide zapošljavaju je odmah, tu počinje njen život daleko od doma, dečka i svega ružnoga što joj se događalo. Dante i Sergei su dva brata, i vlasnici hotela i još nekoliko klubova, bogate ali prokleto zgodne face. A kad Erin dođe na razgovor zapne za oko obojici braće, Sergei je otvoren, i to pokazuje te se upucava Erin bez imalo srama, što njoj paše jer joj to podiže malo samo