Preskoči na glavni sadržaj

Vojvotkinja noći - Eloisa James




Vojvotkinja noći - Eloisa James
U izdanju: Mozaik knjiga
Harriet, vojvotkinja i mlada udovica, nije baš oduševljena svojim dosadnim životom, ali njena titula nosi veliku odgovornost, ali i pravila ponašanja kojih se jedna vojvotkinja mora pridržavati, a to je već pomalo živcira. Već joj je dojadilo da bude pokorna i da se drži načela kojih treba, u njenom životu nema ništa uzbudljivo, niti zabava, niti onog najvažnijega kod mladih i zdravih žena strasti koju bu mogla podijeliti s nekim.
I upravo će zbog toga načina i pravila po kojima živi donijeti ishitrenu odluku, želi pod svaku cijenu posjetiti najskandalozniju zabavu, zabavu gdje može biti tko želi. Spremna je riskirati i narušiti svoj ugled ako je tko prepozna, samo kako bi se na kratko zabavila, kako bi stvorila uspomene prije nego se vrati svom starom načinu života. Ali da izbjegne skandal koji bi je mogao obilježiti i uništiti njen ugled odlučuje se prerušiti, a ono što će doživjeti više je nego je očekivala.
Justinian, kojeg samo prijatelji zovu Jem, živi životom kakvim želi raskalašeno, s puno zabave i užitaka, jednostavno živi onako kako želi. Otac je i ima kćer za koju malo tko zna, a ona je zaštićena od njegova načina života, njegove zabave su na široko poznate, a njegova kuća je pravo gnijezdo grijeha.
Ne voli titule, i nije zainteresiran za žene s titulama, on želi žene bez naslova pune strasti i užitaka. Njegov život će se uzdrmati kad upozna mladu vojvotkinju prerušenu u muškarca, a ono što počne osjećati zgrozit će ga jer do sad nikad nije poželio muškarca. Ali ubrzo otkriva istinu o mladom muškarcu koji ga privlači, i nikako mu nije jasno zašto tako zgodna i mlada žena želi uništiti svoj ugled došavši na jednu od njegovih zabava. I na to jako brzo zaboravi kad osjeti jaku privlačnost prema mladoj udovici, između njih frcaju iskre, i niti jedno ne može odoljeti onom drugom te se strast razbuktava. Tu kreće njihova priča.
Zašto je Harriet ostala tako mlada udovica? Što se dogodilo njenom mužu? Zašto svoj život smatra dosadnim? Što ona očekuje od života? Zašto se odlučuje posjetiti jednu od naj ekstravagantnih zabava? Hoće li njena krinka zavarati sve prisutne? Kako će Jem reagirati kad osjeti privlačnost prema muškarcu? Što će se dogoditi kad otkrije istinu o mladoj vojvotkinji? Hoće li se upustiti u vezu s mladom i lijepom vojvotkinjom? Što osjećaju jedno prema drugome? Imali nade za njih dvoje? Kako završava ova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA MORATE OTKRITI SAMI 
Još jedna divna i uzbudljiva priča stiže nam od divne autorice, priča uz koju je zagarantiran smijeh, priča koja se čita u dahu. Eloisa me nikad nije razočarala svojim pričama, ali uvijek me i ostavi bez daha svojim likovima i cijelom pričom, uistinu sam uživala čitajući je, premda moram priznati da mi je ovo prva njena knjiga koju sam čitala iz ovoga serijala o vojvotkinjama, ali ostale sam sve pročitala i krase moju policu, i knjiga me totalno izbacila iz tračnica. Moje tople preporuke za ovu divnu, uzbudljivu i duhovitu knjigu koju svakako morate pročitati. Sad ste vi na redu da zavirite između korica ove krasotice i sami otkrijete sve detalje ove divne priče, jer ja sam vam otkrila samo mali dio onoga što vas očekuje.
Osvrt napisala: Sandra Knežević
08.04.2019

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor

    Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor Wattpad story Erin je jako nesigurna djevojka, mila, draga, jako pametna, ali nje sretna, u vezi je s dečkom koji je omalovažava, što joj je srozalo samopouzdanje do samog dna. Uvijek je bila sramežljiva djevojka, više zbog svog izgleda jer je imala nekoliko kilograma viška. Jedina želja joj je otići što dalje od rodnoga kraja, upisati fakultet, i zaboraviti sve što joj se događa. Prilika će joj se ukazati za bijeg kad se prijavi za natječaj sobarice u prestižnom hotelu u New Yorku. Odlazi na razgovor u nadi da će posao dobiti, a vlasnici čim je vide zapošljavaju je odmah, tu počinje njen život daleko od doma, dečka i svega ružnoga što joj se događalo. Dante i Sergei su dva brata, i vlasnici hotela i još nekoliko klubova, bogate ali prokleto zgodne face. A kad Erin dođe na razgovor zapne za oko obojici braće, Sergei je otvoren, i to pokazuje te se upucava Erin bez imalo srama, što njoj paše jer joj to podiže malo samo