Preskoči na glavni sadržaj

Kradljivac sjena - Elizabeth Hoyt




Kradljivac sjena - Elizabeth Hoyt
U izdanju: Znanje ( Srpanj 2017. )
Winter Makepeace, živi mirnim i povučenim životom, ravnatelj je Doma za siročad i nezbrinutu djecu u najsiromašnijem djelu Londona. Naslijedio je oca koji je osnovao Dom za siročad, i vodio je dom uz pomoć Damskog društva koje je pomagalo domu. Samo Winter ima tajnu, preko dana je ravnatelj, a čim se smrači postaje druga osoba koja pomaže ljudima kojima je nanesena nepravda, nitko ne zna da vodi dvostruki život. Nikad se nije namjeravao oženiti i osnovati vlastitu obitelj, jer mu njegov noćni posao nije to dozvoljavao, da se oženi morao bi se odreći nekih dijelova svoga života, a to ne želi. Samo jedna dama će mu zaljuljati tlo pod nogama, lady Isabel pomaže domu preko Damskog društva.
Winter nastoji zatomiti osjećaje koji se bude u blizini mlade dame, ali kako je prisiljen provoditi sve više vremena s Isabel, to postaje sve teže, naime Isabel ga podučava manirama visokog društva. A i sam je svjestan da svaka pomoć gospode domu donosi dobit i pomoć dječici koja su nastanjena u domu. Njegovi osjećaji su iz dana u dan sve veći, ali kad se počnu događati čudne otmice u četvrti, Winter je spreman na sve kako bi pronašao otmičara, pa tako i da Isabel dozna njegovu tajnu. Nije mogao odoljeti ženi koja mu se uvukla pod kožu i prema kojoj je se bude osjećaji za koje nije ni znao da postoje, pokleknuo je pod čarima mlade dame, i sad je želi uz sebe pod svaku cijenu.
Lady Isabel Beckinhall, mlada udovica koja uživa u izazovima, a najveći izazov joj predstavlja mladi ravnatelj Doma za siročad. Dok ga podučava manirama visokog društva ne može si izbiti iz glave da je te oči već negdje vidjela. Podsjećaju je n osobu kojoj je pomogla kad je bio ranjen, osobi za kojom traga cijeli London. Provodeći vrijeme u njegovom društvu počinje osjećati jaku privlačnost prema tom strogom domskom ravnatelju. Isabel je spremna na sve kako bi osvojila Wintera, što joj i uspijeva, i nije se spremna odreći nježnosti koju dijele. I sama Isabel ima tajnu koje je boli i zbog toga se nikad više nije udava.
Ali Winter budi u njoj osjećaje za koje nije ni znala da ih ima, dok njih dvoje danju vode tvrdoglave bitke, a noći otkrivaju strasti, Isabel se sve jače zaljubljuje, ali strahuje da će je muškarac kojeg je zavoljela ostaviti i odbaciti kad otkrije njenu tajnu, nije joj ni na kraj pameti bilo da će nakon njegova odgovora, biti spremna na sve kako bi sačuvala njegovu ljubav. Te mu pomoći unatoč društvenim razlikama da se bore za svoje ciljeve.
Tko je ustvari Winter? Kakvu to tajnu krije? Zašto vodi dvostruki život? Kako će Isabel reagirati kad otkrije njegovu tajnu? Jeli spremna živjeti s tim? Što ona krije? Hoće li njena tajna spriječiti Wintera da joj izjavi ljubav? Tko stoji iza niza otmica malih djevojčica? Hoće li Winter otkriti tko stoji iza toga strašnog zločina? Zašto uopće nestaju djevojčice? Kako završava ova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA MORATE OTKRITI SAMI 
Hoyt je i ovom knjigom nadmašila samu sebe, ta spisateljica stvarno zna kako osvojiti čitatelje diljem svijeta, i nikad ne razočara. Još jedna divna knjiga iz preda ove divne autorice koja me je oduševila. ova knjiga se ne može opisati riječima koliko je divna. Jednostavno je sami morate uzeti u ruke i otkriti koliko je uistinu predivno napisana. Samo ću ovo reći mene je oborila s nogu svojom divnom radnjom koja te drži u neizvjesnosti do samog kraja. Moje tople preporuke za ovu uistinu prekrasnu knjigu koju će te pročitati u dahu. Zavirite u svijet Wintera i Isabel te otkrijte sve sočne i pikantne detalje njihovih života. Knjiga koja će vas očarati i prikovati za naslonjač, sad sami zavirite između korica ove krasotice i otkrijte sve iz života naših glavnih junaka. 
Osvrt napisala: Sandra Knežević
06. Studeni 2017.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor

    Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor Wattpad story Erin je jako nesigurna djevojka, mila, draga, jako pametna, ali nje sretna, u vezi je s dečkom koji je omalovažava, što joj je srozalo samopouzdanje do samog dna. Uvijek je bila sramežljiva djevojka, više zbog svog izgleda jer je imala nekoliko kilograma viška. Jedina želja joj je otići što dalje od rodnoga kraja, upisati fakultet, i zaboraviti sve što joj se događa. Prilika će joj se ukazati za bijeg kad se prijavi za natječaj sobarice u prestižnom hotelu u New Yorku. Odlazi na razgovor u nadi da će posao dobiti, a vlasnici čim je vide zapošljavaju je odmah, tu počinje njen život daleko od doma, dečka i svega ružnoga što joj se događalo. Dante i Sergei su dva brata, i vlasnici hotela i još nekoliko klubova, bogate ali prokleto zgodne face. A kad Erin dođe na razgovor zapne za oko obojici braće, Sergei je otvoren, i to pokazuje te se upucava Erin bez imalo srama, što njoj paše jer joj to podiže malo samo