Preskoči na glavni sadržaj

Otok Sreće - Katy Lind




Otok Sreće - Katy Lind
U izdanju: Redak webknjižara ( Listopad 2017. )
Valentina, uvijek vesela djevojčica, ali i jako sretna, ima obitelj koja ju jako voli i najmlađeg brata Patrika koji je obožava, iako ima još dvije sestre i brata mali Patrik je poseban. Kad je došlo vrijeme da upiše srednju školu, majka joj nije dozvolila da upiše ono što želi, već je upisala ono što ne želi. I tako Valentini prolaze dani u školi, ali jedan događaj koji će Valentini pretvoriti život u noćnu moru, i Valentina više neće biti ona vesela djevojka, jako će se povući u sebe i neće biti sretna.
Sve ono što joj se dogodilo Valentina taji od sviju, pa i od svoje obitelji, koja vidi da se Tina promijenila ali ne zna zašto. Samo njena starija sestra Martina nema namjeru pustiti sestru da pati u tišini, i spremna je na sve kako bi joj pomogla, a kad čuje što se dogodilo Tini još više želi pomoći sestri. Odluči nagovoriti roditelje da Tinu puste s njom da odradi sezonu, samo tu će naići na otpor koji pruža majka, ali otac je spreman poslati svoju kćer od kuće kako bi ju vidio ponovno sretnu.
Tako su sestre otišle na Otok odraditi sezonu, premda se Valentina bojala svega novoga ipak je prigrlila život na Otoku, i tamo joj se toliko svidjelo da je pronašla svoj mir. Upoznala je predivne ljude, stekla prijatelje koji je vole, ali Dejan je za nju poseban prijatelj. Dejan ne prva osoba nakon sestre kojoj je povjerila tajnu koju čuva, nakon toga su postali još više povezani, sve su dijelili zajedno i sreću i tugu, smijeh i suze. Ali tu je bio i Alen, Dejanov prijatelj, koji se jako svidio Valentini, dečko zbog kojeg bi joj srce brže zakucala samo kad bi ga vidjela.
Alen je tih i povučen dečko koji ima dvadeset i tri godine, i Tina zna da kod njega nema šanse jer je ona maloljetna i praktički još dijete. Samo Alen ima sasvim nešto drugo u planu, i on počinje osjećati nešto prema Tini, ona mu se sviđa jednako kao i on njoj. Polako se počela zaljubljivati u Alena i ono što su imali, ali postoji problem, sezona se bliži kraju i Valentina bi se trebala vratiti kući. Na Valentini je sad da donese odluko koja će joj zauvijek promijeniti život.
Što se to dogodilo Valentini u srednjoj školi? Zašto je to zadržala za sebe? Kako se osjećala kad je sestri ispričala istinu? Kako će se osjećati kad dođe na Otok? Što će je činiti sretnom? Što će Alen poduzeti da osvoji Valentinu? Kako će se odvijati njihova veza? Kakvu odluku mora donijeti Valentina? Na koji način će joj ta odluka promijeniti život? Što će biti s Valentinom i Alenom? Kako završava ova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA MORATE OTKRITI SAMI 
Predivna knjiga još jedne naše domaće autorice, koja me očarala, predivna priča o djevojci koja je spremna na sve kako bi zaboravila prošlost, i krenula dalje kroz život. Štivo koje se ne ispušta tako lako iz ruku, štivo koje će vas držati budnima do ranih jutarnjih sati. Uživala sam čitajući ovu krasoticu, koja me doslovno oborila s nogu. Još jedna knjiga koja ide na moju top listu najboljih domaćih pisaca. Moram se jako zahvaliti autorici ove divne knjige što mi je ukazala čast da pročitam ovako nešto predivno. Veliko hvala Katy.
Moje tople preporuke za ovu predivnu knjigu koja će vas ostaviti bez daha, i toliko očarati da ju ni vi nećete tako lako moći ispustiti iz ruku. Sad sami morate zaviriti u Valentininu priču i otkriti kroz što je sve prošla da dođe do svoga cilja. I vjerujem da će te i vi uživati isto kao i ja u ovoj predivnoj knjizi.
Osvrt napisala: Sandra Knežević
28. Studeni 2017.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor

    Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor Wattpad story Erin je jako nesigurna djevojka, mila, draga, jako pametna, ali nje sretna, u vezi je s dečkom koji je omalovažava, što joj je srozalo samopouzdanje do samog dna. Uvijek je bila sramežljiva djevojka, više zbog svog izgleda jer je imala nekoliko kilograma viška. Jedina želja joj je otići što dalje od rodnoga kraja, upisati fakultet, i zaboraviti sve što joj se događa. Prilika će joj se ukazati za bijeg kad se prijavi za natječaj sobarice u prestižnom hotelu u New Yorku. Odlazi na razgovor u nadi da će posao dobiti, a vlasnici čim je vide zapošljavaju je odmah, tu počinje njen život daleko od doma, dečka i svega ružnoga što joj se događalo. Dante i Sergei su dva brata, i vlasnici hotela i još nekoliko klubova, bogate ali prokleto zgodne face. A kad Erin dođe na razgovor zapne za oko obojici braće, Sergei je otvoren, i to pokazuje te se upucava Erin bez imalo srama, što njoj paše jer joj to podiže malo samo