Preskoči na glavni sadržaj

U vučjoj jazbini - Elizabeth Hoyt



U vučjoj jazbini - Elizabeth Hoyt
U izdanju: Znanje
LONDON - 1738 g.
Silence Hollingbrook, mlada žena koja je rano ostala udovica, siromašna, ali jako lijepa i ponosna žena, koja živi s bratom u sirotištu, i pomaže mu oko djece koji su smješteni u sirotište. Gotovo prije godine dana napravila je grešku života, i zatražila pomoć zloglasnog gusara u cijelom Londonu, kako bi spasila supruga od zatvora, jer mu je učinjena nepravda. Ta njezina nesmotrenost i želja da spasi supruga stajala ju je časti, ali i braka. Sad se našla u istoj situaciji, i ponovno je morala potražiti zloglasnog gusara, koji ju je povrijedio kao nitko u životu.
Sad je stajala ispred njega u njegovoj palači iz drugih razloga, ovaj put je nestala djevojčica iz sirotišta, djevojčica koju je ona zavoljela kao svoju još od kako ju je našla na svom kućnom pragu, a tada saznaje da je upravo taj gusar djevojčici otac. On ju je uzeo iz sirotišta, jer se djevojčica našla u opasnosti, a Silence je spremna na sve kako bi zaštitila djevojčicu, pa i pristati na uvjete koje joj je postavio gusar. Ako želi biti uz djevojčicu, mora se preseliti u njegovu palaču, jer ne želi ispustiti djevojčicu iz vida jer joj prijeti opasnost njegovih neprijatelja.
Pošto joj je stalo do djevojčice ostaje u palači da vodi brigu o djetetu. Kako vrijem prolazi Silence bolje upoznaje gusara Mickeya, i shvati da uopće nije onakav kako se predstavlja, te da duboko u duši je jako dobar premda to ne pokazuje.Te joj se malo po malo počeo zavlačiti u njeno ranjeno srce, i počinje gajiti duboke osjećaje prema njemu. Ali opasnost vreba iza svakog ugla, pa tako da ih zaštiti Mickey ih mora pustiti od sebe, što Silence pada teška srca jer ne želi ga napustiti. Sad živi u nadi da ga opet vidi, jer jako ga je zavoljela bez obzira na sve što je bilo prije. Spremna je na sve da bude uz muškarca kojeg voli.
Mickey O'Connor, nemilosrdni riječni gusar, svoje je bogatstvo stekao pohodima na brodove pune plijena koji stanu u luku. Kao mali odrastao je u velikom siromaštvu i s nasilnim čovjekom kojeg je njegova majka obožavala. S trinaest godina je pobjegao i snalazio se svakako, često je lijegao prazna želudca. zakleo se da nikad više neće osjetiti glad. Imao je on dosta vrlina, ali i mana, prije gotovo godinu dana njegov skladan i miran život, ako ga tako možemo nazvati narušit će žena, za koju je poslije toga susreta počeo čeznuti.
Bila mu je u snovima, a jedino što je želio ona pod njegovim krovom, ali i u njegovom krevetu. Žena kojoj je uništio život opsjedala mu je misli, sad ju je ponovno namamio u svoju palaču, i bio spreman na sve da je tu i zadrži, ali i da zaštiti od svojih neprijatelja. Samo ta mu se žena uvukla pod kožu još od prvog susreta, a sad mu se malo po malo zavlačila u njegovo mračno srce. Budila je u njemu osjećaje za koje je bio siguran da ih nema. Bio je spreman na sve da je zaštiti i zadrži uz sebe, i da bude tamo gdje joj je mjesto uz njega.
Tko je ustvari Mickey O'Connor? Što sve krije taj muškarac? Na koji način je povrijedio Silence? Tko su mu neprijatelji? Što žele od njega? Zašto su se morali razdvojiti? Kroz što su sve morali proći da dođu do cilja?Dali će na kraju uspjeti?
Kako završava njihova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA ZANIMLJIVOG MORATE OTKRITI SAMI :)
Predivna ali dirljiva ljubavna priča dvoje glavnih junaka, koji moraju proći kroz pakao da bi došli do svog cilja. Priča puna intriga, ljubomore, zavisti i pohlepe, koja će vas očarati, priča koja vam garantira uzbudljivu napetost do samog kraja. Knjiga koju nećete htjeti ispustiti iz ruku, jednostavno će vam se uvući pod kožu i tjerati vas da otkrijete sljedeće poteze naših junaka, ali i njihovih neprijatelja. Hoyt oduševljava svoju publiku čitatelja divnim likovima i uzbudljivom radnjom. Moje tople preporuke za ovo izuzetno štivo koje vas neće ostaviti ravnodušnima, priča koja me oduševila, priča uz koju sam se nasmijala ali i na nekim dijelovima mi tjerala suze na oči. Zavirite u svijet Silence i Mickeya te sami otkrijte što se s njima dogodilo na kraju. Vjerujte mi uživat ćete u svakom slovu, jer ja definitivno jesam. I sad se samo sami morate uvjeriti u to kako je ova priča više nego divna ;)
Osvrt napisala: Sandra Knežević
24.Ožujak 2017.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor

    Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor Wattpad story Erin je jako nesigurna djevojka, mila, draga, jako pametna, ali nje sretna, u vezi je s dečkom koji je omalovažava, što joj je srozalo samopouzdanje do samog dna. Uvijek je bila sramežljiva djevojka, više zbog svog izgleda jer je imala nekoliko kilograma viška. Jedina želja joj je otići što dalje od rodnoga kraja, upisati fakultet, i zaboraviti sve što joj se događa. Prilika će joj se ukazati za bijeg kad se prijavi za natječaj sobarice u prestižnom hotelu u New Yorku. Odlazi na razgovor u nadi da će posao dobiti, a vlasnici čim je vide zapošljavaju je odmah, tu počinje njen život daleko od doma, dečka i svega ružnoga što joj se događalo. Dante i Sergei su dva brata, i vlasnici hotela i još nekoliko klubova, bogate ali prokleto zgodne face. A kad Erin dođe na razgovor zapne za oko obojici braće, Sergei je otvoren, i to pokazuje te se upucava Erin bez imalo srama, što njoj paše jer joj to podiže malo samo