Preskoči na glavni sadržaj

Laž - C.L.Taylor



Laž - C.L. Taylor
Engleska - Nepal
Jane Hughes, mlada žena koja na prvi pogled ima sve, dečka koji je voli, posao u azilu za životinje koji obožava, divnu kuću u velškom selu. Sretna je da ne može biti sretnija, nikad u životu nije okusila toliko sreće. Samo njezin život je laž, jer djevojka pod tim imenom ne postoji, promijenila je ime prije pet godina, kad se vratila iz Nepala. Putovanje u Nepal s prijateljicama trebao je biti pustolovina života, a on se pretvorio u pravu noćnu moru. Nekoliko tjedana boravka daleko od doma promijenio im je život iz temelja.
Nakon povratka Jane je prošlost pokušala zaboraviti, iako je bilo jako teško živjeti s noćnim morama, koje je proživjela na tom putovanju, a da stvar bude gora vratile su se samo dvije nazad, druge dvije su nestale. Sad nakon pet godina Jani prijeti da će biti otkrivena jer ime kojem se koristi je lažno, jer se tako pokušava sakriti od silnih novinara koje zanima njezina priča. Ali netko zna istinu, kad joj stigne pismo u kojem se navodi da Jane Hughes nije njeno pravo ime, Janu dovodi do ludila od straha.
Sad živi u strahu, da prošlost ponovno ne ugleda svjetlo dana, ali nakon prometne nesreće u kojoj Jane biva lakše ozlijeđena jer ju je neki automobil oborio, spremna je na sve da se zaštiti, ali da zaštiti i ljude koje voli. Sve ispriča policiju u nadi da će naći počinitelja u automobili, ali i onog tko joj šalje poruke. Ne želi više prolaziti kroz pakao prošlosti, pa je spremna otvoriti novi list i prošlost pokopati. U to će joj pomoći dečko ali i prijateljica za koju je mislila da ju nikad više neće vidjeti, nakon svađe kad su se vratile iz Nepala, jer je priča procurila u javnost zahvaljujući baš toj prijateljici.
Janina borba kreće, da se riješi sjena prošlosti i nastavi normalno živjeti.
Što se to dogodilo u Nepalu? Zašto se divno putovanje prijateljica pretvorilo u noćnu moru? Tko je ustvari Jane Hughes? Kakvu to mračnu tajnu skriva? Tko stoji iza prijetnji koje je Jane dobila u porukama? Hoće li istina izaći na vidjelo? Kako će reagirati Janin dečko i kolege kad se dozna istina? Jeli Jane spremna pokopati prošlost i krenuti dalje?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA ZANIMLJIVOG MORATE OTKRITI SAMI :)
Izuzetno zanimljiv i divan roman, koji će vas držati u neizvjesnosti do samoga kraja. Predivno napisana priča o prijateljstvu, i njegovoj krhkosti, priča o četiri prijateljice koje žele malo razonode u životu i upute se u pustolovinu, koja će se pretvoriti u noćnu moru, a ujedno će vam i otkriti mračne tajne koje djevojke skrivaju. Mračno i jezovito štivo koje me oduševilo, ne onim kroz što su cure prošle već općenito divno napisano, svi znaju da ja nisam ljubitelj ovakve vrste štiva, ali s vremena na vrijeme me zapadne baš neki divan roman koji se čita u dahu. Uživala sam u svakoj stranici, jer me jednostavno očarala cijela priča, a tek šokantan kraj koji me ostavio bez daha, da ni u najdubljim snovima nisam se nadala ovakvom raspletu. Moje tople preporuke za ovaj mračan, ali divan roman, koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Svakako zavirite u tajni život Jane Hughes i otkrijte njenu životnu priču. Vjerujem kako će i vas oboriti s nogu i ostaviti bez daha kao i mene :)
Osvrt napisala: Sandra Knežević
28. Ožujak 2017.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor

    Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor Wattpad story Erin je jako nesigurna djevojka, mila, draga, jako pametna, ali nje sretna, u vezi je s dečkom koji je omalovažava, što joj je srozalo samopouzdanje do samog dna. Uvijek je bila sramežljiva djevojka, više zbog svog izgleda jer je imala nekoliko kilograma viška. Jedina želja joj je otići što dalje od rodnoga kraja, upisati fakultet, i zaboraviti sve što joj se događa. Prilika će joj se ukazati za bijeg kad se prijavi za natječaj sobarice u prestižnom hotelu u New Yorku. Odlazi na razgovor u nadi da će posao dobiti, a vlasnici čim je vide zapošljavaju je odmah, tu počinje njen život daleko od doma, dečka i svega ružnoga što joj se događalo. Dante i Sergei su dva brata, i vlasnici hotela i još nekoliko klubova, bogate ali prokleto zgodne face. A kad Erin dođe na razgovor zapne za oko obojici braće, Sergei je otvoren, i to pokazuje te se upucava Erin bez imalo srama, što njoj paše jer joj to podiže malo samo