Preskoči na glavni sadržaj

Adeline: Opsesija - H.D Carlton


 

 Naslov: Adeline: Opsesija

Autor: H.D Carlton
Naklada: Mozaik knjiga
Naslov izvornika: HAUNTING ADELINE
Godina: 522 str.
Prijevod: Ira Martinović

Addie je uspješna spisateljica, pomalo povučena, ali iznimno talentirana i strastvena prema svom poslu. Nakon smrti voljene bake, nasljeđuje prekrasnu kuću smještenu na litici, ispunjenu sjećanjima na sretno djetinjstvo koje je provela upravo tamo. Ta kuća postaje njezino utočište, daleko od majke s kojom nikada nije imala blizak odnos. No, ubrzo nakon useljenja, počinje osjećati da nešto nije u redu. Proganja je jeziv osjećaj da ju netko promatra, kao da nije sama. Ubrzo otkriva da je to više od obične paranoje – ima uhodu. Svake noći tajanstveni promatrač prati svaki njezin korak, a njegova prisutnost izaziva u njoj strah i nelagodu.

Kao mlada žena, Addie žudi za normalnim životom, uključujući i uživanje u muškom društvu, no njezin uhoda to ne može podnijeti. Opsjednut njome, čini sve kako bi sabotirao njezine pokušaje da se poveže s bilo kim drugim. Njegova bolesna opsesija raste, a Addie postaje sve frustriranija i prkosnija. Međutim, njezin inat samo ga potiče, a ona nesvjesno upada u mrežu njegovih zlokobnih planova. Njegove namjere su jasne – želi je samo za sebe, pod svaku cijenu.

Zad je beskompromisan borac s vlastitom organizacijom koja spašava žene i djecu iz kandži nasilja i trgovine ljudima. Ne poznaje strah niti pokazuje milost – njegovi neprijatelji ne prežive njegovu pravdu. No, kada ugleda Adeline, nešto u njemu se mijenja. Ona postaje njegova opsesija. Zad je svakodnevno promatra, gradeći planove kako će je posjedovati. Njezin strah ga uzbuđuje, a i Adeline, iako užasnuta, ne može zanemariti intenzivnu privlačnost prema svom tajanstvenom progonitelju.

Unatoč svojoj nastranosti, oboje uživaju u njihovoj igri mačke i miša. Iako se Addie opire, Zad zna da će joj prije ili kasnije slomiti otpor – i da će je natjerati da se zaljubi u njega. Njegov užitak raste s njezinim odbijanjem, ali opasnost vreba s obje strane. Zad ima neprijatelje koji ga žele uništiti, a i Adeline sada ulazi u taj opasni svijet zbog njegove opsesije. Kako će se nositi s izazovima koji im prijete, i hoće li preživjeti ovu smrtonosnu igru?

Tko je Adeline? Što joj njena kuća znači? Kako se nosi s uhodom koja ju vreba? Tko je ustvari Zad? Što ustvari želi od Addie? Zašto je vreba? Uživa li u njenoj mržnji? Je li to doista mržnja? Kako je od borca za pravdu postao njen vrebač?

E ,TO MORATE OTKRITI SAMI 😉

Teško je u istoj rečenici reći da je priča brutalna, ali izuzetno dobra, i zato odmah napominjem da ovu knjigu ne preporučujem mlađima od 18 godina. Priča je ispunjena nasiljem, uhođenjem, ubojstvima i prilično eksplicitnim scenama. Već sam duže vrijeme upoznata s ovim naslovom, i prije nego što je Mozaik najavio prijevod, bila sam oduševljena što će biti dostupan i kod nas. Priča ima mračnu, nastranu stranu, ali to je upravo ono što je čini intrigantnom i uzbudljivom. Nadam se da nećemo dugo čekati nastavak, jer je kraj napet i ostavlja vas u iščekivanju.

Iako se osobno protivim svakom obliku nasilja, moram priznati da je ova priča izvrsno napisana. Naša junakinja, iako isprva uplašena i ispunjena mržnjom, na neki način ipak prihvaća sve što joj se događa. Vjerujem da Mozaik ima još aduta u rukavu i nadam se da ovo neće biti jedina dark romansa koju će prevesti.

Svjesna sam da se mnogi možda neće složiti sa mnom oko ove knjige, no to je u redu – svatko ima svoje mišljenje. Meni se priča svidjela unatoč nekim scenama koje ni sama ne odobravam. Knjiga ima glavu i rep, a svaka priča ima svog čitatelja. Ova knjiga nosi i važnu poruku – svijet gledamo različitim očima, i većina nas često okreće glavu od nasilja. Međutim, ovakve stvari zaista postoje u našem svijetu, a oni koji bi trebali biti borci protiv toga često su i sami dio tog kruga.

S toga, moje najtoplije preporuke za ovu uzbudljivu, napetu priču koju svakako trebate pročitati. Ono što vas čeka između korica daleko je više od onoga što mogu ovdje opisati.

Osvrt napisala: Sandra K.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Trent - L.J. Shen

     Trent - L.J. Shen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 360. Godina: Siječanj 2024. Naslov izvornika: SCANDALOUS Prijevod: Nada Kujundžić Edie mlada djevojka, koja se bori kroz život, majka joj je bolesna, a otac pa otac kao i da ga nema, nikad joj nije pružio ljubav i podršku. Uvijek mu je bila predmet s kojim je manipulirao, ucjenjivao, jer je znao da joj je stalo samo do jednoga, a tim ju je držao u šaci, bila je njegova marioneta. A sad ju je natjerao da radi s njim i njegovim partnerima, što je ona mrzila iz da duše, a s jedim od partnera bila je na noževima. Jer Trent ju je uhvatio u nečemu što je radila, i to ga je držalo na oprezu, a njihova komunikacija je bila verbalna, uvijek u svađi. A ono najgore od svega on ju je privlačio kao magnet, a ona je za njega bila balavica od osamnaest godina, trn u peti koji je prezirao. Malo po malo su zakopali ratne sjekire, ali ono što je otac tražio od nje, poljuljat će ionako već krhko prijateljstvo. Trent je jedan od vlasnika

Nepokolebljivi vojvoda - Alexa Aston

    Nepokolebljivi vojvoda - Alexa Aston   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 329. Godina: 2023. Prijevod: Viktorija Novosel.   Miles vojni kapetan s iznimnom karijerom u vojsci u kojoj se iskazao poput heroja, sad mora napustiti vojsku i vratiti se kući kako bih preuzeo titulu vojvode, i sve dužnosti koje donosi ta titula. Prije više od desetljeća morao je napustiti svoj dom, zbog lažne optužbe da je ubio voljenog brata, a i sam je bio samo dijete, to ga je jako pogodilo. I sad nakon toliko godina ponovno je u svom domu, kako bi preuzeo sve odgovornosti koje su mu rođenjem dodijeljeni, ali on ne zna kako biti vojvoda, kako voditi imanje. Nije ni svjestan što ga sve čeka, a prvo od svega je kako mora pronaći suprugu i osigurati nasljednika. Kad dođe doma upoznaje intrigantnu mladu ženu, koja će mu poljuljati tlo pod nogama.     Emery je na imanje vojvode došla s roditeljima prije deset godina, otac je vjerno radio za vojvodu, bio mu od velike pomoći, vodio brigu o imanju, ali um mu je poč