Preskoči na glavni sadržaj

Vicious – L.J. Shen


 Vicious – L.J. Shen


Nakladnik: Mozaik knjiga
Str: 370
Godina: 2022.
Prijevod: Dijana Ćurković

Kažu da su ljubav i mržnja osjećaj koji se proživljava potpuno drugačije, tanka je to nit koja ih tijelu, i koja može brzo piću. Ili samo učvrstiti osjećaj i prevagnuti u ono blaženstvo koja se zove ljubav.

Emilia je djevojka koja je željela samo jedno, biti prihvaćena u društvu nove škole. Iako je bila iz siromašne obitelji, imala je blagu narav i uvijek spremna svima pomoći, bez obzira koliko je povrijeđena znala je krenuti dalje ponosno. A upravo ju je Vicious povrijedio do točke koja se ne može oprostiti, kao srednjoškolka gajila je nježne osjećaje prema njemu. A on je bio bezosjećajni gad prema njoj, toliko mu je smetala da ju je doslovno protjerao iz grada, iako ona nije znala niti razumjela zašto. Ne zna što je krivo napravila da je on toliko mrzi i ponižava, te na kraju potjera.

Vicious je razmaženi bogataš koji ima mračnu dušu i krije mračne tajne onoga što je sve prošao u svom mladom životu. Email mu je bila trn u oku, ne zato što je draga i mila djevojka koja je spremna pomoći svima, već što ju je želio samo za sebe, želio je da bude samo njegova, a nije je mogao imati, bio je zbog toga u rasulu. A ona mu je smetala jer je budila osjećaje u njemu koje on nije poznavao, jer nikad nije iskusio ljubav druge osobe osim svoje majke, koju je prerano izgubio.

Deset godina poslije ponovno se susreću, Emilia još uvijek zrači dobrotom ali i ljepotom, pretvorila se u predivnu mladu ženu, i ponovno ga oborila s nogu. Bez obzira koliko ju je povrijedio premda je on mislio da ima opravdan razlog tada, i sad je ponovno želi kraj sebe, samo je pitanje hoće li mu ona moći sve oprostiti i pomogne mu u onom što je naumio. Emilia se i dalje bori protiv ljubavi koju gaji prema njemu i nakon svih tih godina osjećaji su tu. I osjeća se nesigurno u njegovoj blizini, spremna je oprostiti mu i pomoći, a da ne uključuje ponovo svoje već i onako ranjeno srce.

Zašto Vicious mrzi Emiliju? Što mi je napravila? Što on krije? Čime ju je jako povrijedio? Može li mu Emilia uistinu oprostiti? Hoće li mu pomoći? Što će Vicious učiniti da je ponovno ne otjera od sebe?

TO MORATE SAMI OTKRITI 😉

Niti malo nisam iznenađena autoricom ove priče, oborila me s nogu od prve knjige, i nisam manje ništa ni očekivala osim da će sljedeća biti jednako tako dobra kao prethodna, jednostavno predivna. Puno puta dok sam čitala došlo mi da zadavim Viciousa golim rukama, na početku sam ga toliko mrzila da bi to ubojstvo bilo opravdano s moje strane . Ali kako se radnja odvijala dalje postao mi je čak i simpatičan, e to su prava štiva, štiva koja izvlače iz vas sve vrste emocija. A ova je izvukla i one najtamnije ali i one najsvjetlije, uživala sam čitajući je, predivna priča o kojoj ću još dugo misliti, i definitivno joj se vratiti još koji put. Moje naj toplije preporuke za ovu predivnu knjigu koju svakako morate pročitati, a ovo je samo mali dio onoga što vas uistinu očekuje.

Osvrt napisala: Sandra K 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor

    Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor Wattpad story Erin je jako nesigurna djevojka, mila, draga, jako pametna, ali nje sretna, u vezi je s dečkom koji je omalovažava, što joj je srozalo samopouzdanje do samog dna. Uvijek je bila sramežljiva djevojka, više zbog svog izgleda jer je imala nekoliko kilograma viška. Jedina želja joj je otići što dalje od rodnoga kraja, upisati fakultet, i zaboraviti sve što joj se događa. Prilika će joj se ukazati za bijeg kad se prijavi za natječaj sobarice u prestižnom hotelu u New Yorku. Odlazi na razgovor u nadi da će posao dobiti, a vlasnici čim je vide zapošljavaju je odmah, tu počinje njen život daleko od doma, dečka i svega ružnoga što joj se događalo. Dante i Sergei su dva brata, i vlasnici hotela i još nekoliko klubova, bogate ali prokleto zgodne face. A kad Erin dođe na razgovor zapne za oko obojici braće, Sergei je otvoren, i to pokazuje te se upucava Erin bez imalo srama, što njoj paše jer joj to podiže malo samo