Preskoči na glavni sadržaj

Rebecca - Daphne du Maurier



Rebecca - Daphne du Maurier

U izdanju: Mozaik knjiga
Zar je ljubav uistinu ona prava kako uvijek mislimo, ili možda ima skrivene motive? Jesu li uvijek žene one koje budu žrtve lažne ljubavi? Što je tu ustvari prava ljubav, postoji li ona uopće osim u knjigama i na platnima nekog filma? Zanimljiva je to debata o kojoj se toliko strasno pripovijeda. Ovo je još jedna knjiga, o kojoj je ljubav u prvom planu, zanimljiva priča koja će se i vama svidjeti.

Roman počinje mladom sramežljivom ženom koja se zaljubljuje i naočita i bogata udovca, u priči nam je poznata kao nova gospođa de Winter, malo jeziva priča koja prati strah mlade žene, nakon što kaže sudbonosno da. Njen odabranik nije uopće ono što je ona mislila da je, nakon što stigne u njegovu palaču on postaje drugačiji, što u njoj stvara strah i jezu. Mlada žena odvojena od prijatelja, koja živi u kući na osami, tad shvaća da uopće ne poznaje muškarca za kojeg se udala. Ono što joj stvara jezu je njegova prekrasne pokojne žene koja obitava kućom, svakom prostorijom.

Žena je koja stvara jezu iako je pokojna, ali opet kao da je u svakom uglu kuće, iako je njen muž očaran nom, ona je sramežljiva mlada žena, ali polako shvaća da njen muž ima tajne, tajne koje ga prate, ima osjećaj da je on u bijegu od nečeg daleko većeg nego što ina može zamisliti. Prekrasna kuća i sve oko nje skrivaju mračne tajne koje treba odgonetnuti. A sve ubrzo postaje noćna mora mlade gospodarice. Priča upravo kreće.

Tko je tajnoviti Maxim? Što se dogodilo njegovoj prvoj supruzi? Tko je nova supruga bogatog udovca? Što in vidi u njoj? Kakva je ona? Što se očekuje od nje? Kakva je njen život kad se uda? Čega se užasava?

TO MORATE OTKRITI SAMI.

Danas je ova knjiga jedna od najboljih klasika, naša Mozaik knjiga ju je jako lijepo u pakirala u novo ruho, a cijela priča je jako uzbudljiva, premda glavni ženski lik nema imena i uvijek je supruga ili draga svome mužu. Zanimljiva i uzbudljiva do samog kraja. Rebecca je gotički roman iz 1938. godine engleske autorice Dame Daphne du Maurier. Rebecca je prodana 2,8 milijuna primjeraka od 1938 do 1965 godine, po njoj je snimljena i drama davne 1939 i film 1940 godine, u režiji Alfreda Hitchcocka. Moje tople preporuke za ovu zanimljivu i uzbudljivu knjigu koju svakako morate pročitati, ovdje je samo mali dio onoga što vas uistinu očekuje.

Osvrt: Napisala: Sandra Knežević.
04.07.2020.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor

    Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor Wattpad story Erin je jako nesigurna djevojka, mila, draga, jako pametna, ali nje sretna, u vezi je s dečkom koji je omalovažava, što joj je srozalo samopouzdanje do samog dna. Uvijek je bila sramežljiva djevojka, više zbog svog izgleda jer je imala nekoliko kilograma viška. Jedina želja joj je otići što dalje od rodnoga kraja, upisati fakultet, i zaboraviti sve što joj se događa. Prilika će joj se ukazati za bijeg kad se prijavi za natječaj sobarice u prestižnom hotelu u New Yorku. Odlazi na razgovor u nadi da će posao dobiti, a vlasnici čim je vide zapošljavaju je odmah, tu počinje njen život daleko od doma, dečka i svega ružnoga što joj se događalo. Dante i Sergei su dva brata, i vlasnici hotela i još nekoliko klubova, bogate ali prokleto zgodne face. A kad Erin dođe na razgovor zapne za oko obojici braće, Sergei je otvoren, i to pokazuje te se upucava Erin bez imalo srama, što njoj paše jer joj to podiže malo samo