Preskoči na glavni sadržaj

Najdraže moje - Gabriel Tallent



Najdraže moje - Gabriel Tallent
U izdanju: Stilus Knjiga
Turtle, četrnaestogodišnja djevojčica živi s ocem u baš nezdravim uvjetima za jednu curicu, nakon smrti majke ostala je sama s ocem i djedom, živi u šumama Sjeverne Kalifornije kojima luta, ide u osmi razred, ali nije baš društvena, i jeva da navlači pozitivne ocjene. Njen život nije niti malo nalik njenim vršnjacima, njene igračke su puške i pištolji, s kojima se ona igra, jer ona ne zna za drugačije, otac joj je mentalno zaostao, jednom riječi frik, te je odgaja na svoj ne baš zdrav način.
Djevojčica je malo divlja, i slobodu jedino osjeća kad luta šumom sa svojim igračkama, ona je svom ocu sve, njegov razlog za život, a ona je upravo ono što on želi, isti mah zna mrziti i sebe i njega, ali ona ne zna za drugačiji život od toga, pa prihvaća svoju sudbinu onakvu kakva je. Sve dok ne upozna Jacoba, mladića koji priča viceve, ide u srednju školu, živi u predivnoj i čistoj kući, te živi u humanim uvjetima za razliku od nje. Sad kad je vidjela da se živi drugačije neko što ona zna, i Jacob ju gleda po malo čarobnim pogledom, a kako njihovo prijateljstvo se razvija dalje Turtle ima drugačiji pogled sad na svoj život.
Život koji ona živi i ono što ona proživljava, sad teži za normalnim i zdravijim načinom života, te je spremna pobjeći od oca i načina koji ona pozna, želi pobjeći od oca koji nije zdrav i koji je na sve načine zlostavlja, jet to je upravo to zlostavljanje kako ona živi. Svako dijete treba imati sretno djetinjstvo, pa tako u Turtle, sad će joj dobro doći sve ono što ju je otac naučio, kako preživjeti, koristeći se svim vještinama za koje zna. A tu su i prijatelji koji su spremni pomoći, a njena borba tek kreće. Što će učiniti Turtle?
Tko je ustvari Turtle? Kakav to ona život živi? Kakav odnos ima s ocem? Što on od nje želi? U što on vjeruje? Tko je Jacob? Na koji način će Jacob utjecati na Turtle? Hoće li ona uspjeti maknuti se od načina života koji živi? Što planira? Što će biti s njom? Kako završava ova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA MORATE OTKRITI SAMI 
E sad bi trebala reći kako je knjiga predivna, pa uistinu i je, ali toliko sam pod dojmom da se još uvijek tresem kad se sjetim što je dijete od četrnaest godina moralo proživjeti, ježim se na ovakva štiva, ne zato što ne valja već jer sam jako slaba na djecu. Knjiga je uistinu divna, ali pripremite se jer će vam zatrebati i maramice, jer će u vama izazvati more emocija, knjiga koju ću još dugo vrtjeti u glavi, koja će me još dugo, dugo pratiti. Knjiga o životu djevojčice koja se bori za slobodu svoje duše, djevojčica koja je spremna na sve da zaustavi zlostavljanje nad sobom, ovo je knjiga koja će vas totalno uvući u svoj svijet i nećete moći ispustiti iz ruku. Moje tople preporuke za ovaj uzbudljiv i jako dirljiv roman koji svakako morate pročitati, sad sami morate zaviriti između korica i sami otkriti sve što je morala proživjeti naša junakinja. Jer ja sam otkrila samo malo onoga što možete očekivati čitajući ovu knjigu.
Osvrt napisala: Sandra Knežević
29.10.2018.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor

    Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor Wattpad story Erin je jako nesigurna djevojka, mila, draga, jako pametna, ali nje sretna, u vezi je s dečkom koji je omalovažava, što joj je srozalo samopouzdanje do samog dna. Uvijek je bila sramežljiva djevojka, više zbog svog izgleda jer je imala nekoliko kilograma viška. Jedina želja joj je otići što dalje od rodnoga kraja, upisati fakultet, i zaboraviti sve što joj se događa. Prilika će joj se ukazati za bijeg kad se prijavi za natječaj sobarice u prestižnom hotelu u New Yorku. Odlazi na razgovor u nadi da će posao dobiti, a vlasnici čim je vide zapošljavaju je odmah, tu počinje njen život daleko od doma, dečka i svega ružnoga što joj se događalo. Dante i Sergei su dva brata, i vlasnici hotela i još nekoliko klubova, bogate ali prokleto zgodne face. A kad Erin dođe na razgovor zapne za oko obojici braće, Sergei je otvoren, i to pokazuje te se upucava Erin bez imalo srama, što njoj paše jer joj to podiže malo samo