Preskoči na glavni sadržaj

Zatočenik moje čežnje - Johanna Lindsey




Zatvorenik moje čežnje - Johanna Lindsey
ENGLESKA - 1152.G
Rowena Belleme, mlada i srdačna djevojka koja je spremna na sve kako bi zaštitila majku, od pohlepnog i zlobnog polubrata. Zbog nje pristaje na brak koji joj je ugovorio polubrat, brak sa starcem koji joj može biti djeda, samo kako bi se dokopao lordovog bogatstva. Njoj prijeti da će joj ubiti majku ako ga ne posluša, i ne učini ono što traži od nje. Nakon vjenčanja kad je starac došao u mladenkine odaje pada i umire, a da stvar bude gora brat zataška njegovu smrt, a nju natjera da legne u krevet drugoga muškarca. Samo kako bi ostala trudna, i njemu osigurala lordove posjede.
Tako joj nalazi muškarca sličnoga lordu, plavokos i svijetlih očiju kako se ne bi posumnjalo čije je dijete. Kad Rowena ugleda muškarca kojeg joj je brat nametnuo, i to u lancima jako se prestraši. Ali prijetnja brata da će joj majka ispaštati za njen neposluh, odluči napraviti ono što polubrat zahtjeva od nje. Doslovno je morala silovati jadnog muškarca jer je bio okovan lancima za krevet, nije ni slutila da će joj taj muškarac postati noćna mora kad se oslobodi. Zbog polubratove pohlepe sad snosi ogromne posljedice, biva zatočena i trpi sva poniženja koja je i ona učinila tom muškarcu. Da stvar bude gora taj njen tamničar je njen neprijatelj, muškarac koji joj je oduzeo sva imanja koja je naslijedila od oca. Zbog straha da joj još više ne naudi zataji svoj identitet, ali iz dana u dan njen tamničar postaje sve nježniji s njom i ona počinje gajiti osjećaje prema njemu. Nije se nadala da bi mogla zavoljeti svog tamničara što je dodatno straši.
Warrick de Chaville, muškarac kojemu je jedino osveta na pameti, nakon što su mu ubijeni roditelji i sestre zaklinje se da će uništiti sve one koji su mu najeli zlo. A sad se pred njim našao još jedan neprijatelj, mlada djevojka koja ga je iskoristila dok je bio zarobljen i okovan lancima za krevet. Spreman je na sve kako bi joj se osvetio, to i učini, nakon što pobjegne vraća se sa svojom vojskom. Mjesto na kojem je bio zatočen zapali do temelja, a djevojku zatoči i proglasi je svojom slugom do kraja života, te joj oduzima titulu dame.
Samo se nije ni najmanje nadao da bi mu se ta mala vještica mogla toliko duboko zavući pod kožu. Polako postaje popustljiv prema njoj, sve dok ne otkrije tko je ona zapravo. Te je ponovo zatvori u tamnicu na milost i nemilost njemu, ali kad otkrije zašto je sve to učinila, kaje se te joj vraća sva imanja. A ono što osjeća prema njoj je jače od bilo čega što je ikad osjećao, samo ona sad više ne želi čuti za njega.
Zašto Rowena krije svoj identitet? Hoće li uspjeti nekako osloboditi majku? Čega se boji? Što će joj se sve dešavati u zatočeništvu? Kako će reagirati Warrick kad otkrije istinu? Dali njih dvoje mogu imati budućnost? Hoće li joj oprostiti? Dali su njeni posjeti njemu u zatočeništvu dok je bio urodili plodom? Kako završava ova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA ZANIMLJIVOG MORATE SAMI OTKRITI ;)
Predivna priča za sve ljubitelje povijesno ljubavnih romana, koji će vas oboriti s nogu svojom divnom i dirljivim napisanom pričom. Autorica ove divne knjige zna kako osvojiti čitatelje, jer mene je totalno osvojila. Knjiga me oduševila, pa kako sam i ja romantična dušica zaključila sam kako je ovo definitivno krivom stoljeću u kojem sam rođena :) Uzbudljiva i dirljiva knjiga koja vas neće ostaviti ravnodušnima, nije ni mene, na nekim sam mjestima posezala za maramicom, a n nekima sam umirala od smijeha ;)Moje tople preporuke za ovu predivnu i uzbudljivu knjigu, ovo je definitivno knjiga koja se mora pročitati. Sad je na vama red da se uhvatite ovog štiva i uživate u ovoj priči jednako kao i ja, samo morate zaploviti u daleku prošlost i otkriti što se sve zbivalo između Warricka i Rowene :) Jedan, dva kreni ;)
Osvrt napisala: Sandra Knežević
15. Svibanj 2017.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor

    Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor Wattpad story Erin je jako nesigurna djevojka, mila, draga, jako pametna, ali nje sretna, u vezi je s dečkom koji je omalovažava, što joj je srozalo samopouzdanje do samog dna. Uvijek je bila sramežljiva djevojka, više zbog svog izgleda jer je imala nekoliko kilograma viška. Jedina želja joj je otići što dalje od rodnoga kraja, upisati fakultet, i zaboraviti sve što joj se događa. Prilika će joj se ukazati za bijeg kad se prijavi za natječaj sobarice u prestižnom hotelu u New Yorku. Odlazi na razgovor u nadi da će posao dobiti, a vlasnici čim je vide zapošljavaju je odmah, tu počinje njen život daleko od doma, dečka i svega ružnoga što joj se događalo. Dante i Sergei su dva brata, i vlasnici hotela i još nekoliko klubova, bogate ali prokleto zgodne face. A kad Erin dođe na razgovor zapne za oko obojici braće, Sergei je otvoren, i to pokazuje te se upucava Erin bez imalo srama, što njoj paše jer joj to podiže malo samo