Preskoči na glavni sadržaj

Svetac - Monica McCarty




Svetac - Monica McCarty
ŠKOTSKA 1035 - 1309 g.
Magnus MacKay, žilav, ponosan i jako sposoban muškarac, poznat po svojim sposobnostima svladavanja svakog terena na kojem se nađe, te nadjača sve neprijatelja bez poteškoća. Član je elitne vojske kralja Roberta Brucea, te nosi tajno ime "SVETAC", ime je dobio zbog svog staloženoga vodstva, i nije baš rječit kad su žene u pitanju. U njegovom životu postoji žena koju voli još dok je bio mladić, ali njihova ljubav je zabranjena, njihove obitelji su smrtni neprijatelji već godinama. Mladi par ipak pronalazi način za druženje, potajno se nalaze kad god im se ukaže prilika.
Par godina kasnije Magnus saznaje, da žena koju voli i koja je odbila njegovu prosidbu, sad zaručena za drugoga, ni više ni manje nego za njegova prijatelja i člana Čuvara. Ništa teže u životu ni je palo nego gledati ženu koju voli kako se udaje za drugog muškarca. Njegovo razočarenje je veliko, a ljubav prema Helen užasno bolna. Kad Helen ostane udovica samo par dana nakon vjenčanja, Magnus je ne može pogledati u oči jer na sebi nosi teret smrti njenog muža i svog prijatelja. A Helen je uporna u nastojanju da otopi led u muškarcu kojeg je oduvijek voljela. Njihova borba mačke i miša tek počinje, a sudbina je ta koja odlučuje o njihovim životima.
Helen Sutherland, divlja i nevina djevojka kojoj je obitelj na prvom mjestu, iscjeliteljica je u svom klanu i nestašna mlada žena koja voli izazove. Magnusa je upoznala dok je još bila djevojčica od četrnaest godina, i godinu za godinom njihovi tajni sastanci prerastaju u nešto više od prijateljstva. Helen je zavoljela Magnusa svim svojim srcem, ali kad je zaprosi odbije ga iz dužnosti prema svojoj obitelji. Njihove obitelji su zakleti neprijatelji, što nije spriječilo dvoje mladih da se zavole.
Nikad si nije oprostila što se odrekla ljubavi, par godina kasnije njena obitelj je zaruči za drugoga. Na dan svoga vjenčanja, ponovno vidi Magnusa, čovjeka kojeg je voljela nekad ili kojeg još uvijek voli svim svojim srcem, ali ipak se udaje za njegova prijatelja. Nekoliko dana nakon vjenčanja ostaje udovica, i ništa joj više ne stoji na putu da ponovno osvoji Magnusa, i razbije ledeni oklop oko njega. Samo Magnus je izbjegava jer koliko god da je voli ne može biti njegova jer nije spreman otkriti tajnu koju krije, te mu to ne dozvoljava da bude sretan sa ženom koju voli. Koliko god se Helen trudi da ponovno osvoji njegovu ljubav, Magnus se pokazao užasno tvrdoglavim muškarcem. Helen je spremna na sve i tvrdoglavo ide naprijed bez obzira koliko je puta on odbio. Njihova borba kreće, samo sudbina je ta koja odlučuje o njihovim životima.
Kako se Helen osjeća kad ponovno ugleda Magnusa? Kako će se Magnus nositi sa svojim osjećajima? Kakvu to tajnu on čuva? Hoće li ta tajna biti otkrivena? Kako će Helen reagirati ako otkrije Magnusovu tajnu? Koliko je velika njihova ljubav? Hoće li Magnus pokleknuti pred čarima voljene žene? Kako završava njihova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO, PUNO TOGA ZANIMLJIVOG MORATE OTKRITI SAMI ;)
Predivna i zadivljujuća priča koja ostavlja bez daha, priča autorice koja nas vodi u svijet Škota koji se bore za slobodu, ali i za ljubav prema onima koje obožavaju. Predivna priča o ljubavi mladog ratnika i nestašne djevojke, ovom knjigom autorica je još jednom nadmašila samu sebe, sve njene knjige su odlične, predivne priče koje te ne ostavljaju ravnodušnima. Svaka njena knjiga je sve bolja i bolja, ja sam sad sama u dilemi koja mi je draža od koje, ali ne mogu se odlučiti za jednu, jednostavno ih moraš obožavati sve Poglavara, Sokola, Rendžera, Zmiju i sad Svetca. Ja osobno sam oduševljena s ovom knjigom, nisam mogla je ispustiti iz ruku, toliko me očarala da sam jednostavno gutala stranicu za stranicom. Moje tople preporuke za ovu divnu knjigu, i sve ostale ako još niste pročitali, jednostavno morate to su knjige koje se ne čitaju samo jednom, a ja ću svoje čitati opet i opet a bogme i opet :) Sad je na vama da zavirite u predivan svijet zgodnih ratnika i sami otkrijete kao ti moćni ratnici padaju kao kruške kad im u život uđe žena koja osvoji njihova ratna srca :)
Obavezno i bez puno razmišljanja zgrabite ovaj serijal u ruke i uživajte, vjerujte mi ja sam očarana svakom stranicom koju je ova divna autorica napisala.
Osvrt napisala: Sandra Knežević
10. Travanj 2017.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor

    Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor Wattpad story Erin je jako nesigurna djevojka, mila, draga, jako pametna, ali nje sretna, u vezi je s dečkom koji je omalovažava, što joj je srozalo samopouzdanje do samog dna. Uvijek je bila sramežljiva djevojka, više zbog svog izgleda jer je imala nekoliko kilograma viška. Jedina želja joj je otići što dalje od rodnoga kraja, upisati fakultet, i zaboraviti sve što joj se događa. Prilika će joj se ukazati za bijeg kad se prijavi za natječaj sobarice u prestižnom hotelu u New Yorku. Odlazi na razgovor u nadi da će posao dobiti, a vlasnici čim je vide zapošljavaju je odmah, tu počinje njen život daleko od doma, dečka i svega ružnoga što joj se događalo. Dante i Sergei su dva brata, i vlasnici hotela i još nekoliko klubova, bogate ali prokleto zgodne face. A kad Erin dođe na razgovor zapne za oko obojici braće, Sergei je otvoren, i to pokazuje te se upucava Erin bez imalo srama, što njoj paše jer joj to podiže malo samo