Preskoči na glavni sadržaj

Obiteljsko stablo - Susan Wiggs





Obiteljsko stablo Novi početak - Susan Wiggs
U izdanju: 24sata Knjige
Vermont - New York - Los Angeles - Vermont.
Annie Harlow, ima sve što jedna žena može poželjeti, posao iz snova, producentica je popularne kulinarske tv emisije, ima supruga kojeg voli, predivan dom, a sad njenoj sreći nema kraja čeka svoje prvo dijete. Svoje sretne vijesti želi podijeliti sa suprugom, te se uputi u studio u kojem oboje rade, kad je stigla nije ni sanjala da će se njen savršen život srušiti u svega nekoliko trenutaka. Sreća koju je osjetila zbog djeteta i potreba da kaže voljenom muškarcu da će postati otac kad otkrije ta da ju je taj isti muškarac iznevjerio, i povrijedio do boli. Tužna i slomljena srca, želi se udaljiti što dalje da sama liže svoje rane, kad se dogodi tragedija.
Platforma koju su postavljali u studiju, odvojila se i pala na Annie, teško ozlijeđena prevezena je u bolnicu, gdje joj doktori nisu davali nikakve šanse da preživi jer je u komi i vegetira kao biljka. Kad se Annie probudi iz kome nalazi se u centru za rehabilitaciju nedaleko svoga rodnog grada. Uz nju su roditelji i brat koji se brinu za nju i sretni su što je ponovno otvorila oči. Annie se ne sjeća nemilog događaja, ali se sjeća svega ostaloga, svojih roditelja, brata, čitavog djetinjstva i odrastanja. Te svoje prve ljubavi, koju nije preboljela nikada.
Polako preuzima kontrolu nad svojim životom, posvećuje se kuhanju i svojim nećacima koje obožava na obiteljskoj farmi javora. Polako se prisjeća i svog supruga, ali onoga što joj je učinio, te je spremna na sve da se odlijepi od prošlosti i počne ponovno živjeti svoj život. U tom joj pomažu roditelji, brat ali i njena srednjoškolska ljubav, prema kojoj gaji duboke i snažne osjećaje, svi su spremni pomoći Annie da se bolje osjeća sad kad je svega svjesna. A i sama Annie je spremna boriti se za ono što joj pripada, tako kreće njena borba ne samo za pravdom već borba i za ljubavlju koju osjeća prema jedinom muškarcu kojeg je uistinu voljela.
Koliko je Annie dugo provela u komi? Na koji način ju je suprug iznevjerio? Što je sve učinio nakon njene tragedije? Tko je Annina prva ljubav? Kakvu će on ulogu odigrati u njenom životu sad kad je opet doma? Hoće li Annie srediti svoj život i krenuti dalje? Kako ? Kako završava njena priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA MORATE OTKRITI SAMI ;)
Očaravajuća knjiga u kojoj nas autorica vodi kroz život mlade žene prije i poslije tragedije, predivno napisana priča koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Priča koja izmamljuje osmijeh na lice ali i suze na oči, priča koja će vas ostaviti bez daha, i jednostavno se nećete moći odlijepiti od te knjige ma koliko željeli, jednostavno vas očara i morate čitati dalje da otkrijete što se dogodilo. Ja osobno sam jako uživala čitajući je, sad mi malo žao što je nisam malo rastegnula i u njoj uživala malo dulje, ali nije bilo moguće jer te mami da nastaviš okretati stranicu za stranicom. Ovo je knjiga koja se ne čita samo jednom i pospremi na policu, ovo je štivo koje se čita ponovno i ponovno, ja ću posrći za njom još koji put sigurno, samo da se dojmovi malo slegnu :)
Moje tople preporuke za ovu izuzetnu knjigu, knjigu koja će vas oduševiti, jer mene definitivno je. U plovite u dirljivu priču mlade Annie, i sami otkrijte sočne detalji i očaravajući kraj.
Osvrt napisala: Sandra Knežević
03. Travanj 2017.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor

    Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor Wattpad story Erin je jako nesigurna djevojka, mila, draga, jako pametna, ali nje sretna, u vezi je s dečkom koji je omalovažava, što joj je srozalo samopouzdanje do samog dna. Uvijek je bila sramežljiva djevojka, više zbog svog izgleda jer je imala nekoliko kilograma viška. Jedina želja joj je otići što dalje od rodnoga kraja, upisati fakultet, i zaboraviti sve što joj se događa. Prilika će joj se ukazati za bijeg kad se prijavi za natječaj sobarice u prestižnom hotelu u New Yorku. Odlazi na razgovor u nadi da će posao dobiti, a vlasnici čim je vide zapošljavaju je odmah, tu počinje njen život daleko od doma, dečka i svega ružnoga što joj se događalo. Dante i Sergei su dva brata, i vlasnici hotela i još nekoliko klubova, bogate ali prokleto zgodne face. A kad Erin dođe na razgovor zapne za oko obojici braće, Sergei je otvoren, i to pokazuje te se upucava Erin bez imalo srama, što njoj paše jer joj to podiže malo samo