Preskoči na glavni sadržaj

Đavolja kći - Lisa Kleypas


 Đavolja kći - Lisa Kleypas

Nakladnik - Mozaik knjiga
Str: 380
Godina: 2021.
Prijevod: Viktorija Novosel

Phoebe, Lady Clare kćer je Sebastiana i Evie St. Vincent. Rano je ostala bez voljenog supruga koji je preminuo, kao udovica preuzima sve na sebe, brigu o imanju i dva predivna dječačića. Nakon što je odžalovala za suprugom , sa sinovima se sprema otputovati na obiteljsko okupljanje. A tamo će upoznati predivnog, izuzetno šarmantnog stranca, pred kojim ostaje jedva staložena, samo njegovo ime joj ni malo ne pomaže.
Za njega je čula samo iz pisama svoga pokojnog muža, koji joj je pisao kako ga ovaj maltretira dok su bili mladići, ali ga nikad do sad nije upoznala, a sad kad ga je bolje upoznala, i shvatila da više nije onakav kakav je nekad bio, te joj se počinje sviđati.
West je čovjek kojega prati prljava prošlost, za koju nema isprike, ali godine su ga promijenile i više nije isti kao nekad. A kad upozna Lady Clare, svjestan je da je za njega žena poput nje nedostižna, samo svejedno se u njemu gomila privlačnost prema njoj. I ako još nije svjestan čija je ona kćer, u njoj će probuditi vatrenu narav. Samo je pitanje može li vatrena privlačnost nadvladati sve strahove i predrasude?
Kakav je West bio kao mladić? A kakav je postao? Kako će Phoebe reagirati kad ga upozna? Može li mu oprostiti njegovu prošlost? Ima li nade za njih dvoje?
TO MORATE OTKRITI SAMI.....
Đavolja kći je povijesna romansa koja me očarala od samog početka, bio je užitak čitati ovu priču. Imam osjećaj da svaki put kad otvorim neku od knjiga ove autorice padnem u blaženo stanje, i zaboravim gdje se nalazim, ovo je još jedno predivno štivo ove autorice koje obara s nogu, i čita se u dahu. Tako lijepo napisana, i moram priznati da mi je ova knjiga za nijansu bolja od prethodnih iz serijala, obožavam sve što dolazi iz pera Lise Kleypas, sve i jedna knjiga očarala me je, ali ova me je doslovno ostavila bez daha. Moje tople preporuke za ovu krasnu knjigu koju svakako morate pročitati, a ovo je samo mali dio onoga što vas očekuje.
Osvrt napisala: Sandra Knežević

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Nepokolebljivi vojvoda - Alexa Aston

    Nepokolebljivi vojvoda - Alexa Aston   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 329. Godina: 2023. Prijevod: Viktorija Novosel.   Miles vojni kapetan s iznimnom karijerom u vojsci u kojoj se iskazao poput heroja, sad mora napustiti vojsku i vratiti se kući kako bih preuzeo titulu vojvode, i sve dužnosti koje donosi ta titula. Prije više od desetljeća morao je napustiti svoj dom, zbog lažne optužbe da je ubio voljenog brata, a i sam je bio samo dijete, to ga je jako pogodilo. I sad nakon toliko godina ponovno je u svom domu, kako bi preuzeo sve odgovornosti koje su mu rođenjem dodijeljeni, ali on ne zna kako biti vojvoda, kako voditi imanje. Nije ni svjestan što ga sve čeka, a prvo od svega je kako mora pronaći suprugu i osigurati nasljednika. Kad dođe doma upoznaje intrigantnu mladu ženu, koja će mu poljuljati tlo pod nogama.     Emery je na imanje vojvode došla s roditeljima prije deset godina, otac je vjerno radio za vojvodu, bio mu od velike pomoći, vodio brigu o imanju, ali um mu je poč