Preskoči na glavni sadržaj

Žena koja je slikala kanom - Alka Joshi


 Žena koja je slikala kanom - Alka Joshi

Nakladnik - Mozaik knjiga
Str: 366
Godina: 2021.
Prijevod: Vesna Valenčić

Priča nas vodi u 50-te godine prošloga stoljeća, priča o sedamnaestogodišnjoj Lakshmi koja bježi od dogovorenog i nasilnog braka, sama odlazi u ružičasti grad Jaipur, te ondje postaje žena koja slika kanom, poduzetnica koja je tražena među bogatim ženama više klase. Iako su joj povjerene tajne bogatih žena, ona osvoje tajne skriva. Poznata je po svojem originalnom dizajnu i mudrim savjetima, samo ona mora biti oprezna kako bi izbjegla tračeve, koji bi mogle našteti njenom ugledu. Godinama je bila skrivena i gradila svoj ugled.
Njezin se život zauvijek mijenja ponovnim pojavljivanjem njezina muža nasilnika. Sa sobom dovodi sestru Radhu za koju Lakshmi nije znala da je ima. Posramljena svojom prošlošću, Lakshmi krivi sebe za Radhine nedaće, pokušavajući se iskupiti.Međutim odnos između sestara je težak i turbulentan.
Radha je mlada, bezbrižna i idealistična bez potpunog razumijevanja novog svijeta oko sebe. Njihova svađa dolazi do izražaja kada Radha napravi nešto što netko u njezinim godinama ne bi trebao napraviti, prisiljavajući Lakshmija da preispita svoje ambiciozne ciljeve. Što će dalje biti?
Zašto Lakshmi bježi? Što će time postići? Koliko će se dugo uspjeti skrivati? Kako to da nije znala da ima sestru? Što osjeća kad sretne muža?
TO MORATE SAMI OTKRITI...
Knjiga U početku daje jasnu sliku Lakshmi i njezine priče. Način na koji je napustila svog zlog, nasilnog muža, te s hrabrošću, odlučnošću i samopouzdanjem izborila se na svom putu do osobne i financijske neovisnosti. Osvježavajuće mi je čitati priču o tridesetogodišnjoj ženi koja bez obzira na sve zna što želi, borbenu ženu koja je spremna na sve kako bi našla mjesto u društvu. Žena koja je slikala kanom otvara vrata u svijet koji je istodobno raskošan i fascinantan, bijedan i okrutan. Uzbudljiv roman koji svakako trebate pročitati. Moje tople preporuke, jer ovo je samo mali dio onoga što vas uistinu očekuje.
Osvrt napisala: Sandra Knežević

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Nepokolebljivi vojvoda - Alexa Aston

    Nepokolebljivi vojvoda - Alexa Aston   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 329. Godina: 2023. Prijevod: Viktorija Novosel.   Miles vojni kapetan s iznimnom karijerom u vojsci u kojoj se iskazao poput heroja, sad mora napustiti vojsku i vratiti se kući kako bih preuzeo titulu vojvode, i sve dužnosti koje donosi ta titula. Prije više od desetljeća morao je napustiti svoj dom, zbog lažne optužbe da je ubio voljenog brata, a i sam je bio samo dijete, to ga je jako pogodilo. I sad nakon toliko godina ponovno je u svom domu, kako bi preuzeo sve odgovornosti koje su mu rođenjem dodijeljeni, ali on ne zna kako biti vojvoda, kako voditi imanje. Nije ni svjestan što ga sve čeka, a prvo od svega je kako mora pronaći suprugu i osigurati nasljednika. Kad dođe doma upoznaje intrigantnu mladu ženu, koja će mu poljuljati tlo pod nogama.     Emery je na imanje vojvode došla s roditeljima prije deset godina, otac je vjerno radio za vojvodu, bio mu od velike pomoći, vodio brigu o imanju, ali um mu je poč