Preskoči na glavni sadržaj

Moć - Naomi Alderman



U izdanju: Stilus Knjiga ( Siječanj 2018. )
"Što bi se dogodilo kad bi žene odjednom dobile žestoku novu moć?"
Roman moć je nešto zanimljivo s čim se još nismo susreli. U romanu tinejdžerice sad posjeduju nezamislivu moć, s kojom mogu izazvati jaku bol, ali i smrt. Ovo je priča o četiri potpuno različite osobe, koje nemaju ništa zajedničko osim moći.
Roxy je tinejdžerica i svoju moć je otkrila u osjetljivoj dobi, i sad se nada da će joj pomoći i postati dio njene obitelji. Roxy je kći mafijaša i s majko se našla na meti očevih neprijatelja, na njima je iskušala svoje moći, kako bi zaštitila sebe i svoju majku.
Tu još imamo i Allie, djevojku koju život nije mazio, bila je smještena po domovima za nezbrinutu djecu, i išla od jednog udomitelja do drugoga. U jednoj od obitelji joj je bilo grozno, bila je zlostavljana na više načina. A kad je otkrila svoju moć, bila je spremna na sve kako bi se spasila iz situacije u kojoj se našla. Pomoću moći to će joj poći za rukom.
Na redu je Margot, supruga, majka i gradonačelnica, i ona je razvila moći, premda je jako rijetko da odrasle žene razviju te sposobnosti, ali Margot je ima i ona je jedna od rijetkih odraslih žena koje ju posjeduju. Moć nije igra od nje se svi udaljavaju, jer nije bezazlena, te može izazvati zastrašujuće posljedice.
Među ženama je i jedan mladić Tunde, koji svoje vrijeme provodi uz obiteljski bazen ljenčareći. A kad se nađe u blizini osobe s moći i osjeti je na svojoj koži, i preživi postaje fasciniran tom moći. Toliko ga fascinira da je počne slijediti po svijetu, te bilježi sve što se zbiva vezano za žene s moćima.
Što prouzrokuje moć? Što se dogodi kad dođeš u doticaj s njom? Što povezuje Roxy, Allie, Margot i Tundea? Što će se dogoditi? Hoće li moć izmaći kontroli? Kako završava ova priča?
Više vam neću otkriti, sad sami znate gdje će te naći odgovore 
Interesantan i zanimljiv roman, nagrađivane autorice koji svakako morate pročitati. Uzbudljivo štivo koje vas drži u neizvjesnosti do kraja, roman koji nećete tako lako moći ispustiti iz ruku, koji će vas zalijepiti za naslonjač, i ostaviti budnima do ranih jutarnjih sati. Uzbudljivo štivo koje treba pročitati. Moje tople preporuke za ovaj divan i uzbudljiv roman, koji će vas oduševiti vjerujem. Znate što trebate, a to je zaviriti između korica ove divne knjige i otkriti sve zanimljive detalje koje vam ja nisam otkrila. 
Osvrt napisala: Sandra Knežević
03.04.2018.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor

    Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor Wattpad story Erin je jako nesigurna djevojka, mila, draga, jako pametna, ali nje sretna, u vezi je s dečkom koji je omalovažava, što joj je srozalo samopouzdanje do samog dna. Uvijek je bila sramežljiva djevojka, više zbog svog izgleda jer je imala nekoliko kilograma viška. Jedina želja joj je otići što dalje od rodnoga kraja, upisati fakultet, i zaboraviti sve što joj se događa. Prilika će joj se ukazati za bijeg kad se prijavi za natječaj sobarice u prestižnom hotelu u New Yorku. Odlazi na razgovor u nadi da će posao dobiti, a vlasnici čim je vide zapošljavaju je odmah, tu počinje njen život daleko od doma, dečka i svega ružnoga što joj se događalo. Dante i Sergei su dva brata, i vlasnici hotela i još nekoliko klubova, bogate ali prokleto zgodne face. A kad Erin dođe na razgovor zapne za oko obojici braće, Sergei je otvoren, i to pokazuje te se upucava Erin bez imalo srama, što njoj paše jer joj to podiže malo samo