Preskoči na glavni sadržaj

Laku noć, ljepoto - Dorothy Koomson




Laku noć, ljepoto - Dorothy Koomson
U izdanju: Znanje ( Prosinac 2017. )
Djevojka po imenu Nova, vodi miran život sa svojom obitelji, a kroz odrastanje prolazi sa svojim najboljim prijateljem Malom. On je uvijek bio centar njenog svijeta, kao i ona njegovog, sve su zajedno radili, uvijek bili jedno uz drugo. Zajedno su prolazili kroz sve nedaće, kroz suze i smijeh, kroz tugu i radost, jednostavno su bili ona polovica jedno drugoga i kao da su bili dva tijela, a jedna duša.
Premda je Nova gajila zaljubljene osjećaje prema Malu, ali nikad mu nije to dala do znanja, iako je željela, ali Mal je uvijek govorio kako se nikad ne bi mogao zaljubiti u najbolju prijateljicu. Zbog toga je Nova svoje osjećaje držala samo za sebe. Nije željela ugroziti prijateljstvo, a njihovo prijateljstvo njoj je bilo sve, i bilo je ne raskidivo. Nikad nisu mislili da njihovoj povezanosti netko može nauditi, ili ih razdvojiti, ali bili su u velikoj zabludi.
Sve je krenulo naopako kad je Nova pristala biti surogat majka Malu i njegovoj ženi, i tada bi možda bilo sve u redu da Mal nije imao ljubomornu ženu koja je pronašla poruku koju je Mal poslao Novi, a ona je počela sumnjati u njih dvoje. Od tada je sve krenulo nizbrdo, njihovom prijateljstvu je došao kraj, a Nova u visokoj trudnoći ostaje sama, a poslije i samohrana majka. Mal nikad nije upoznao sina, premda je znao o njegovom odrastanju dosta, zahvaljujući svojoj majci.
Osam godina kasnije dok Nova kraj bolničkog kreveta čeka do joj se sin probudi, razmišlja o Malu i ima želju javiti mu što se događa, te pružiti Malu priliku da upozna svoga sina. Njezina bol i borba sa samom sobom je velika, iako ima podršku svoga muža, bori se sa savjesti koja joj nalaže da se javi Malu. Jer želi da upozna sina dok ne bude kasno. Novu čeka velika borba, a ni sama ne zna hoće li iz bitke izaći kao pobjednica ili će izgubiti.
Kroz što su sve Mal i Nova prolazili dok su odrastali? Zašto je pristala postati surogat majka svom najboljem prijatelju? Kakva je to poruka koja će Novoj oduzeti sve što je ikad voljela? Zbog čega Mal nije upoznao svoga sina? Što ga je to sprječavalo? Kako se on zbog toga osjeća? Hoće li mu Nova osam godina kasnije javiti u kakvom sanju je njihov sin? Hoće li Mal upoznati svoga sina? Kako završava ova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA MORATE SAMI OTKRITI 
Predivna i jako emotivna priča koja će vas dirnuti, priča koju nećete moći ispustiti iz ruku, jer svojom napetošću vas jednostavno tjera da nastavite čitati. Knjiga uz koju sam morala potezati i za maramicama, priča o životu i borbi koja će vas ostaviti bez daha. Knjiga koja će vas prikovati za naslonjač i jednostavno se izgubiti u radnji, ja sam u par navrata napraviti kratku pauzu jer sam imala osjećaj da sam i sama u vrtlogu ove predivne priče. Ovo je prva knjiga ove autorice koju sam pročitala, i oduševila me svojim pisanjem i radnjom koja me totalno oborila s nogu.
Moje tople preporuke za ovu predivnu knjigu, koju svakako morate pročitati, i vjerujem da će vas oduševiti jednako kao i mene.
Sad vi zavirite između korica ove dirljive knjige i sami otkrijte kroz što su sve morali proći likovi ove priče.
Osvrti napisala: Sandra Knežević
16.03.2018.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor

    Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor Wattpad story Erin je jako nesigurna djevojka, mila, draga, jako pametna, ali nje sretna, u vezi je s dečkom koji je omalovažava, što joj je srozalo samopouzdanje do samog dna. Uvijek je bila sramežljiva djevojka, više zbog svog izgleda jer je imala nekoliko kilograma viška. Jedina želja joj je otići što dalje od rodnoga kraja, upisati fakultet, i zaboraviti sve što joj se događa. Prilika će joj se ukazati za bijeg kad se prijavi za natječaj sobarice u prestižnom hotelu u New Yorku. Odlazi na razgovor u nadi da će posao dobiti, a vlasnici čim je vide zapošljavaju je odmah, tu počinje njen život daleko od doma, dečka i svega ružnoga što joj se događalo. Dante i Sergei su dva brata, i vlasnici hotela i još nekoliko klubova, bogate ali prokleto zgodne face. A kad Erin dođe na razgovor zapne za oko obojici braće, Sergei je otvoren, i to pokazuje te se upucava Erin bez imalo srama, što njoj paše jer joj to podiže malo samo