Preskoči na glavni sadržaj

Nasljednica - Rachel Van Dyken




Nasljednica - Rachel Van Dyken
( Drugi dio duologije "LJUBAVNI POSREDNIK" )
U izdanju: 24sata Knjige ( Rujan 2017. )
Lex Luthor, student na zadnjoj godini fakulteta, sa svojim najboljim prijateljem Ianom Hunterom vodi tajnu organizaciju ljubavnih posrednika. Pomažu djevojkama da osvoje svoje simpatije, posao im cvate, samo sve se okrene kad Ian pronađe ženu svog života, i većina posla pada Lexu na leđa. Lex se ne buni voli ono što radi, i uživa u svojim pustolovnim avanturama sa slobodnim djevojkama. Samo Ian ima i nove planove, te zaposli svoju najbolju prijateljicu Gabi kako bi privukli i muške klijente, te se proširili. Lexu užasno smeta Gabi, jer njih dvoje ne mogu biti u istoj prostoriji a da se ne posvađaju. Jednostavno se mrze, a mržnja je obostrana.
Sad je najteži posao pao na Lexa mora trenirati Gabi kako bi je uputio u posao posrednika, ali ne zna kako će izdržati naredne tjedne, dok bude podučavao Gabi pravilima kojih se mora držati kao posrednica. Jedina utjeha mu je da će je se napokon riješiti kad obuka bude gotova, ali privlačnost koju osjeća prema toj djevojci je ogromna, premda je mrzi ne može si ju izbaciti iz glave. Ta mala vještica mu se mota po glavi već četiri godine, samo ona je za njega zabranjeno voće koje ne smije kušati, a to ga dovodi do ludila. Ne želi izgubiti najboljeg prijatelja, ali ne može se ni nositi s osjećajima koje tajno gaji prema Gabi.
Ima dana dok borave zajedno trenirajući da bi ju najradije zadavi ili ljubio dok ne bude molila za milost, samo ni Gabi nije ravnodušna prema Lexu, i ona želi njega jednako kao i on nju. Te se ipak potajno viđaju, ne želeći da se sazna za njihovu vezu zbog Iana koji je jako zaštitnički nastrojen prema njoj, jednostavno pazi na svoju sestricu koju ne želi da je povrijedi njegov najbolji prijatelj Lex. Ali samo je pitanje vremena kad će Ian otkriti tajnu koju njih dvoje čuvaju, ali ne mogu si pomoći jer srce ne bira koga će voljeti, jer Gabi je ipak žena za kojom je žudio duge četiri godine. Potajno je gledao i pred njom se pretvarao da je mrzi, a u stvari sve je bilo suprotno jednostavno je volio tu malu vješticu.
Ian ipak otkriva njihovu tajnu, a to što otkrije neće mu se svidjeti, i jednostavno ne može oprostiti prijatelju što je takao njegovu sestru, premda je zabranio da ju takne. Sad su njih dvoje na čudu kako natjerati Iana da vidi ono što vide oni, i kako će ga uvjeriti da im oprosti njihovu ljubav koju su skrivali od njega.
Gabi Sava, mlada djevojka koja se kroz život sama bori kako bi postigla svoje ciljeve, studira i radi, ali i pomaže roditeljima financijski. Nakon problema koje su zadesili njenu obitelj jednostavno ne može okrenuti glavu, te nastoji pomoći svim mogućim sredstvima. Njen najbolji prijatelj Ian joj pomaže zaposlivši ju u njegovu i Lexovu tajnu organizaciju posredovanja, premda ni Ian ne zna da Gabi ima tajnu koju čuva kao zmija noge. Jedina osoba koja nije sretna je Lex koji mora obučavati Gabi, a ona sama ne može se nositi s njegovom blizinom jer je zaljubljena u njega još od srednje škole. Gabi čini sve kako bi Lexa držala podalje od sebe. kako bi zaštitila sebe i svoje srce.
Njihovo vrijeme koje provode zajedno Gabi baca u očaj, jer ne može a da ne dodirne muškarca za kojim žudi, a Lex joj ne pomaže baš svojom stalnom nazočnosti. Jer bez obzira koliko se njih dvoje mrzili, on je uvijek bio uz nju kad ga je najviše trebala. Na kraju poklekne pred njegovim čarima i njih dvoje se upuštaju u ljubavnu vezu koja joj oduzima dah, iako se kriju od najboljeg prijatelja Iana, Gabi se jako grize što Lexu nije rekla tajnu koju čuva, a kad se sazna za njihovu vezu Ian će poludjeti,a da stvar bude gora Lex otkriva i njenu tajnu. Sad se Gabi našla u neobranom grožđu, jer ne želi izgubiti najboljeg prijatelja, ali ni muškarca kojeg voli, tu kreće njihova borba.
Zašto se ustvari Gabi i Lex mrze? Kakve osjećaje skrivaju od svih? Zašto svoju vezu skrivaju od Iana? Kako će on reagirati kad otkrije njihovu tajnu? Kakvu to tajnu krije Gabi od njih obojice? Zašto? Kako će se Lex osjećati kad otkrije njenu tajnu? Hoće li to ugroziti njihovu vezu? Kako završava njihova priča?
TO SVE I JOŠ PUNO TOGA ZANIMLJIVOGA MORATE SAMI OTKRITI 
Jako zanimljiva i urnebesno duhovita priča u kojoj dvoje mladih ljudi žive kako bi se svađali i mrzili jedno drugo, njihove svađe su prava poslastica a iskrice koje frcaju mogu zapaliti i vatru koju ćeš i kao čitatelj osjetiti. Ja sam jednostavno uživala u svakoj stranici ove divne knjige koja me držala budnom do sitnih jutarnjih sati, a osmjeh mi nije silazio s lica. Jer jednostavno si ne možeš pomoći jer njihove svađe te drže u budnim jer iza tih svađa kriju se i njihovi stvarni osjećaji. Predivno napisana priča koja će vas osvojiti svojom radnjom i neće te je moći ispustiti iz ruku, knjiga koja će vas nasmijati ali i uistinu oduševiti. Ovo je knjiga koju svakako morate pročitati, jer vjerujem da će i vas oboriti s nogu kao i mene. Moje tople preporuke za ovu uzbudljivu i duhovitu knjigu koju će te obožavati kao i ja u to sam sigurna. Sad ste vi na redu da otkrijete pikantne detalje iz života Gabi i Lexa, i vjerujem da će te i vi uživati kao što sam ja uživala čitajući ovu krasoticu.
Osvrti napisala: Sandra Knežević
24. Listopad 2017.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor

    Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor Wattpad story Erin je jako nesigurna djevojka, mila, draga, jako pametna, ali nje sretna, u vezi je s dečkom koji je omalovažava, što joj je srozalo samopouzdanje do samog dna. Uvijek je bila sramežljiva djevojka, više zbog svog izgleda jer je imala nekoliko kilograma viška. Jedina želja joj je otići što dalje od rodnoga kraja, upisati fakultet, i zaboraviti sve što joj se događa. Prilika će joj se ukazati za bijeg kad se prijavi za natječaj sobarice u prestižnom hotelu u New Yorku. Odlazi na razgovor u nadi da će posao dobiti, a vlasnici čim je vide zapošljavaju je odmah, tu počinje njen život daleko od doma, dečka i svega ružnoga što joj se događalo. Dante i Sergei su dva brata, i vlasnici hotela i još nekoliko klubova, bogate ali prokleto zgodne face. A kad Erin dođe na razgovor zapne za oko obojici braće, Sergei je otvoren, i to pokazuje te se upucava Erin bez imalo srama, što njoj paše jer joj to podiže malo samo