Preskoči na glavni sadržaj

Razbojnik - Kerrigan Byrne Author Page


 

Razbojnik - Kerrigan Byrne Author Page

Nakladnik: Innamorata
str: 294.
Godina: 2022.
Prijevod: Ivana Filipović

Priča počinje dok je Farah još bila djevojčica koja je odrastala u sirotištu, tamo upoznaje Dougana, s kojim provodi dosta vremena, od samog početka razvili su neraskidivu vezu, on je nju smatrao svojom vilom, ona mu je bila svjetlost u tami. Vila koja mu je osvojila srce iako su bili samo djeca. Ali jedan večer će promijeniti sve, njihov svijet se u sekundi raspao zbog ubojstva, a Dougan je optužen i završava u zatvoru.
Sedamnaest godina razdvojenosti Farah je krenula dalje sa životom, sad je mlada udovica koja radi i bori se za svoj opstanak, na poslu upoznaje Doriana, zloglasnog i nemilosrdnog zločinca, tvrda srca.

Koji ne preže ni pred čim kako bi se osvetio onima koji su se ogriješili o njega, jedan je od najbogatijih i najutjecajnijih ljudi u Londonu. Spreman je na borbu do smrti kako bi uzeo ono što želi, a ljupka udovica Farah nije iznimka. Ubrzo nakon toga on je otima i vodi u svoje utočište daleko u divljem Visočju.
Samo Farah nije ničija marioneta, posjeduje mračnu tajnu koja bi lako mogla ugroziti njen život, zatočeništvo u Dorianovu dvorcu pokazuje se kao jedini način da spasi svoj život. A tad joj Dorian daje skandalozan prijedlog, jer ona očito ima oružje kojem bi mogao poraziti svoje neprijatelje. Samo je pitanje hoće li Farah pristati na to?

Zašto je Farah završila u sirotištu? Tko joj je bio Dougan? Što se s njim desilo od kad je završio u zatvoru? Zašto je zloglasni Dorian zatočio Farah? Kakav joj je prijedlog dao? Kakvu mračnu tajnu ona krije i zašto bi mogla biti u opasnosti?

E TO MORATE OTKRITI SAMI 😉

Iako sam prvi put čula i susrela se s ovom autoricom, njena priča osvojila me od prve stranice, a i naša Inna jako dobro zna prepoznati što valja, obožavam ovakve povijesne ljubavne priče s dozom opasnosti u njima. I bome je Dorian ukrao i moje srce, jer na početku sam ga mrvicu mrzila, zbog stava ali jako brzo se to promijenilo i uvukao mi se pod kožu, jedan zanimljivi lik koji ima kao tvrdo srce, mračno, a opet mekano barem je na mene ostavio takav dojam. Uzbudljiva i nadasve predivna priča koja me je oduševila, od samog po četka sve do kraja uživala sam čitajući je, priča koja se jako brzo čita, i samo odjednom shvatiš da si došao do kraja, to mi je bilo žao, jer je nisam bar malo razvukla. Moje tople preporuke za ovu predivnu i uzbudljivu priču koju svakako morate pročitati, a ovo je samo maleni dio onoga što vas uistinu očekuje. Nadam se da će vam se svidjeti jednako kao i meni.

Osvrt napisala: Sandra K. 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Nepokolebljivi vojvoda - Alexa Aston

    Nepokolebljivi vojvoda - Alexa Aston   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 329. Godina: 2023. Prijevod: Viktorija Novosel.   Miles vojni kapetan s iznimnom karijerom u vojsci u kojoj se iskazao poput heroja, sad mora napustiti vojsku i vratiti se kući kako bih preuzeo titulu vojvode, i sve dužnosti koje donosi ta titula. Prije više od desetljeća morao je napustiti svoj dom, zbog lažne optužbe da je ubio voljenog brata, a i sam je bio samo dijete, to ga je jako pogodilo. I sad nakon toliko godina ponovno je u svom domu, kako bi preuzeo sve odgovornosti koje su mu rođenjem dodijeljeni, ali on ne zna kako biti vojvoda, kako voditi imanje. Nije ni svjestan što ga sve čeka, a prvo od svega je kako mora pronaći suprugu i osigurati nasljednika. Kad dođe doma upoznaje intrigantnu mladu ženu, koja će mu poljuljati tlo pod nogama.     Emery je na imanje vojvode došla s roditeljima prije deset godina, otac je vjerno radio za vojvodu, bio mu od velike pomoći, vodio brigu o imanju, ali um mu je poč