Preskoči na glavni sadržaj

Žena bez prošlosti - Kathryn Croft Author


Žena bez prošlosti - Kathryn Croft Author
U izdanju: Stilus knjiga
Radnja se događa u Londonu s puno preokreta i tajanstvenosti. U centru priče je tridesetogodišnja djevojka Leah koja živi pomalo samotan život. Kroz priču naizmjenično saznajemo kako su izgledali njezini školski dani a kako izgleda njezina sadašnjost.
Leah Mills vodi tihi, usamljeni život. Radi u knjižnici, okružena je knjigama i na poslu i kod kuće. Knjige joj služe kao svojevrstan bijeg iz prošlosti. Nema pravih prijatelja s kojima bi se družila, ispijala kavu, komentirala…iako joj to sve jako nedostaje, ipak je na neki svoj način sretna. Njezinu znatiželju probudi web stranica za upoznavanje. I tako Leah počinje provoditi sve više vremena ispred ekrana. Isprva samo promatra, ali nakon nekog vremena ona se upušta u razgovor jedan na jedan s korisnikom zvanim Julian i počinje se pitati može li se njezin život promijeniti.
Po prvi put se usuđuje vjerovati da može živjeti normalnim životom. Sve se čini savršeno, Leah konačno ruši obrambene zidove dok razgovara online s Julianom, upoznaje i Bena, misterioznog muškarca koji joj vrlo brzo postaje prijatelj.
“Kad je krenuo s pitanjima postavljenima meni, počela sam osjećati nervozu. Osvrnula sam se po stanu oko sebe, pitajući se koliko zapravo želim podijeliti s ovim neznancem. Moj pod od poda do stropa zatrpan je knjigama i nije ostalo mnogo mjesta za namještaj. Dovoljni su mi samo sofa i stolić, baš zato da mogu kupovati još knjiga i ne razmišljati o tome gdje ću ih smjestiti.”
Na poslu joj se smiješi promaknuće. Čini se kako ipak postoji mogućnost za njen povratak u normalan život, onaj koji je vodila do kobnog dana iz svoje prošlosti. Ali, na četrnaestu obljetnicu tog užasnog dana Leah dobiva posjetnicu. Netko zna istinu o onome što se dogodilo. I želi da ona plati za „svoje grijehe“. A kad počne dobivati prijeteće e-mail poruke, Leah shvaća kako će morati preuzeti stvar u svoje ruke…
Zašto Leah živi tako usamljen život? Što se dogodilo s njenim starim školskim prijateljima? Što je Leah učinila da sada mora platiti pokoru? Tko je njezin današnji progonitelj i zašto je tako odlučan da joj oduzme sve dobro u životu? U kakvoj je opasnosti? Jesu li njezini novi prijatelji pouzdani?
TO MORATE OTKRITI SAMI
Knjiga se čita brzinski, želi se pogoditi koju tajnu Leah skriva…toliko pitanja prolazi kroz glavu… i to je draž ove knjige! Žena bez prošlosti solidan je psihološki triler, dobro strukturiran i ono što je, važno ljubiteljima žanra, vrlo napet! Tjera na razmišljanje zadirkujući čitatelja s pregršt informacija, a otkrivajući malo ili skoro ništa. Mislim da se stil pisanja neće svima svidjeti, no, priča je toliko dobra da se prilagodite i „zalaufate“ kako bi što prije došli do kraja.
A kraj…
O tome bi se dalo raspravljati. Za neke predvidljiv, za neke ne, za neke zapanjujući, za neke razočaravajući…
No, u svakom slučaju ovo je solidan psihološki triler za one zahtjevnije….
“Iako je moj život bio više puko postojanje nego življenje, svaki trenutak trudila sam se ispuniti nečim. Besposlenost je za mene otrov; značila je da me vlastite misli mogu nadvladati, a previše sam dugo dopuštala da se to dogodi.”
Osvrt napisala: Sandra Knežević
04.05.2020.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pogrešna - Inna Moore/ Autorr & Kiki Knox

Pogrešna - Inna Moore/ Autor r & Kiki Knox Str: 300 5/5 On je trener koji trenira klince, ona studentica koja studira medicinu, on je sin jedinac, a ona ima sestre. Oboje su u vezi Damir ima curu već četiri godine i spreman ju je zaprositi i osnovati obitelj, a Stela je u vezi već dvije godine. Oboje iste večeri dožive neugodna iznenađenja od parova, Damira vara cura, a Stela dobiva ultimatum, te obije iste večeri ostaju solo. To je bilo dovoljno da odu van i zabave se svatko na svoj način, ali sudbina ih spaja, provode uzbudljivu noć punu strasti, spremni da je to zabava za jednu noć, ali opet sudbina ima svoje prste u njihovom ponovnom susretu. To se sve mijenja, ponovno provode noć zajedno, ali ta noć će im ostati u sjećanju zauvijek. Ono što se desilo te noći učinit će Damira najsretnijim muškarcem na svijetu, a Stelu baciti u probleme, iz kojih je samo jedan način da izađe, samo to neće biti lako jer Damir je jako tvrdoglav muškarac i zna što želi, i tu su sad oboje u problem

Uvjeravanje - Jane Austen

  Uvjeravanje - Jane Austen   Nakladnik: Mozaik knjiga str: 256. Godina: 2022. Prijevod: Vesna Valenčić   Anne je jako zaljubljena u svoga zaručnika Fredericka, samo njena obitelj smatra da on neprikladan izbor za nju, pa pod pritiskom obitelji i prijatelja raskida zaruke. A shrvani Frederick odustaje od ljubavi u potpunosti te se pridružuje i posvećuje engleskoj mornarici i napušta Anne zauvijek. Samo sudbina ima druge planove za oboje, i putevi im se ponovno sudaraju.     Sedam godina kasnije Anniena obitelj ustupa svoju kuću admiralu i njegovoj supruzi kako bi smanjili troškove, jer nisu baš u bajnoj situaciji. A da stvar bude gora ili bolja, brat admiralove supruge je ni manje ni više nego sam Frederick, on je sad proslavljeni kapetan, i ponovni susret Anne i Fredricka uzrokuje gorka sjećanja na ono što su imali prije sedam godina. Ali i slatku patnju te im pruža novu priliku ovaj put za zreliju ljubav. Samo je pitanje hoće li iskoristiti tu pruženu priliku?     Zašto Anne odustaj

Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor

    Adamov raj - G.D. Leizer & Inna Moore/Autor Wattpad story Erin je jako nesigurna djevojka, mila, draga, jako pametna, ali nje sretna, u vezi je s dečkom koji je omalovažava, što joj je srozalo samopouzdanje do samog dna. Uvijek je bila sramežljiva djevojka, više zbog svog izgleda jer je imala nekoliko kilograma viška. Jedina želja joj je otići što dalje od rodnoga kraja, upisati fakultet, i zaboraviti sve što joj se događa. Prilika će joj se ukazati za bijeg kad se prijavi za natječaj sobarice u prestižnom hotelu u New Yorku. Odlazi na razgovor u nadi da će posao dobiti, a vlasnici čim je vide zapošljavaju je odmah, tu počinje njen život daleko od doma, dečka i svega ružnoga što joj se događalo. Dante i Sergei su dva brata, i vlasnici hotela i još nekoliko klubova, bogate ali prokleto zgodne face. A kad Erin dođe na razgovor zapne za oko obojici braće, Sergei je otvoren, i to pokazuje te se upucava Erin bez imalo srama, što njoj paše jer joj to podiže malo samo